Populære sporter
All sport
Vis alt

Uno-X hylles av sykkellegenden: – Kan ikke snakke høyt nok om prestasjonen deres

Publisert 02/04/2022 klokken 23:39 GMT+2

Det er flere som lar seg imponere av Uno-X denne sesongen. En av de er Discovery-ekspert Bradley Wiggins.

Bradley Wiggins

Foto: Getty Images

2022-sesongen har vært et aldri så lite eventyr for Uno-X Pro Cycling Team. Det norske laget har imponert i flere store ritt så langt i sesongen.
De gulkledde har ofte blitt sett helt i fronten av sykkelfeltet og satt sitt preg på omtrent alle ritt de har stilt opp i.
Det har fått flere som følger sporten tett til å sperre opp øynene. En av de er tidligere Tour de France-vinner - nå sykkelekspert for Discovery - Bradley Wiggins.
– Å bli topp ti i en konkurranse som Volta a Catalunya, som ikke er det enkleste rittet i verden - det er en mini Vuelta a España - er ekstremt imponerende. Jeg kan ikke snakke høyt nok om prestasjonen deres, sier briten.

To topp ti

Det norske laget med Tobias Halland Johannessen i spissen var en av hovedaktørene under etapperittet i Catalunya, som forøvrig var Uno-X sitt aller første etapperitt på World Tour-nivå.
Halland Johannessen ble til slutt nummer sju sammenlagt i rittet bare tre sekunder bak en rytter som Ben O’Connor, som ble nummer fire sammenlagt i Tour de France i fjor.
Men bare et par plasser bak fulgte også en Uno-X-rytter. Torstein Træen endte som nummer ni og sørget for en meget imponerende debut i etapperitt på World Tour-nivå.
– Det å få en topp ti-plassering i et World Tour-ritt på første forsøk… du vet, sporten er så konkurransedyktig nå. Det er så mange ryttere, mindre kjente om du vil, som går til disse rittene og vil plukke opp resultater som sikrer dem en ny kontrakt for det påfølgende året, sier Wiggins.

Flandern-debut

Så spørs det om Uno-X kan fortsette den imponerende sesongen i søndagens Flandern rundt.
For første gang skal laget sykle monumentet på de belgiske brosteinsveier.
Der er det ventet at det blir Rasmus Tiller som blir lagets kaptein. Tiller sitter igjen med flere gode resultater fra klassikerene tidligere i sesongen.
25-åringen ble nummer seks i Omloop Het Nieuwsblad og nummer elleve i E3 Saxo Bank Classic som to ritt på World Tour-nivå.
Han har også en sjetteplass i Danilith Nokere Koerse og en niendeplass i Le Samyn på nivået under.
Tobias Halland Johannessen stiller også i rittet etter at han avslørte til Discovery tidligere i uken at han slet med sykdom og at deltakelse i rittet var usannsynlig. Men fredag kveld var han en del av troppen som skal sykle søndagens ritt.
En som ikke blir å se på startstreken på søndag er den belgiske mesteren Wout van Aert. Belgieren har pådratt seg korona og mister rittet hvor han kanskje var den største favoritten.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame