• Følg Flandern rundt med Uno-X og flere nordmenn på startstreken på discovery+ og Eurosport.no. Rittet ser du fra kl. 09:45 søndag.
Søndag sykles Flandern rundt for 106. gang. I utgangspunktet var det der Tobias Halland Johannessen skulle sykle et at sykkelsportens aller største endagsritt, kjent som monumentene, for første gang.
Dessverre ser det ut til at debuten kanskje må utsettes. Etter å ha presset de beste på siste etappe i Volta a Catalunya for noen dager siden, og tråkket inn til 7. plass sammenlagt, har 22-åringen nå blitt syk.
Ronde van Vlaanderen
Slet seg til mål på blytung dag: – Det er viktig å fullføre hver gang man stiller
03/04/2022 PÅ 20:24
– Jeg har dessverre klart å dra på meg the peloton flu. Så det spøker voldsomt med Flandern for min del nå, forteller Halland Johannessen til Discovery.

«The Peloton Flu»

Den siste tiden har en hel haug med proffsyklister måttet stå av etapperitt og melde pass til store klassikere som en følge av sykdom. Virusene florerer i sykkelrittene. The peloton flu, som Uno-X-syklisten fra Drøbak kaller det, har nå også truffet et av sportens mest spennende talenter.
– Det virker å være en influensa, men jeg satser på å være ganske hurtig i gang igjen, beretter Uno-X-kapteinen.
Helt ute av Flandern rundt er han dog fremdeles ikke. Men sjansen for at han blir såpass frisk såpass raskt er ikke veldig stor.
– Et bittelite håp er det. Men det skal skje mye over natta da, konstaterer stortalentet.
Med Flandern i fare blir trolig Ardenner-dobbelen La Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège de neste målene for Halland Johannessen.
Dermed, om formen og helsa er god nok, blir fort sistnevnte ritt monumentdebuten til Tobias Halland Johannessen.
  • Følg Flandern rundt med Uno-X og flere nordmenn på startstreken på discovery+ og Eurosport.no. Rittet ser du fra kl. 09:45 søndag.
En formsterk Rasmus Fossum Tiller (Uno-X), en Susanne Andersen (Uno-X) i gryende vårform og en Alexander Kristoff (Intermarche) med fine takter i klassikerne så langt gir grunn til norske forhåpninger til Flandern rundt-helgen selv uten Halland Johannessen på startt.
Ronde van Vlaanderen
Van der Poel tok sin andre Flandern-triumf – holdt på forære seieren til jaktende duo
03/04/2022 PÅ 14:45
Ronde van Vlaanderen
Hylles av legenden: – Kan ikke snakke høyt nok om prestasjon deres
02/04/2022 PÅ 21:39