Roglic var ett fattig sekund foran amerikanske William Barta på den 33,7 kilometer lange etappen.

– Jeg følte meg sterk. Alle forventet jo at jeg skulle slå Carapaz. Jeg var ganske avslappet og tok oppstyret med ro, sa Roglic til TV 2.

Sykling
Boasson Hagen bytter lag: – Tror jeg overrasker mange med dette valget
17/11/2020 PÅ 08:42

Det var colombianeren Richard Carapaz som startet i ledertrøya, men Roglic har slått Carapaz i hver eneste tempo i rittene de har kjørt.

Ifølge TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad burde sloveneren være minst to minutter raskere på temposykkelen. Nå hadde Roglic ingen heldig dag på temposykkelen i årets Tour de France, der han tapte stort til landsmannen Tadej Pogacar på tempoetappen.

Tirsdag var Roglic 49 sekunder raskere enn Carapaz, og dermed leder han med 39 sekunder.

Tapte hele veien

Roglic var fire sekunder raskere enn Carapaz ved første mellomtid etter 12 kilometer. Colombianeren hadde tapt hele forspranget sitt og lå ni sekunder bak etter 24 kilometer.

39 sekunder skiller de to i sammendraget med fem etapper igjen til målgangen i Madrid søndag. Det er flere kuperte etapper, men bare en av dem har avslutning oppe på et fjell, og det er den nest siste etappen lørdag.

– Det er bedre å være 39 sekunder foran enn 39 sekunder bak. Jeg skal uansett kjempe om sammenlagtseieren, sa Roglic.

Solid kjøring

Briten Hugh Carthy leverte en solid tempo og var bare 25 sekunder bak vinneren mål. Han er tredjeplass i sammendraget, 47 sekunder bak Roglic.

Iren Dan Martin på fjerdeplass er 1.42 minutt bak lederen.

Tempoetappen fra Muros ble avsluttet med en tøff stigning opp til mål de siste snaue to kilometerne, med over 14 prosents stigning.

(©NTB)

Sykling
Lang utestengelse for sykkelstjerne etter skrekkvelt
11/11/2020 PÅ 09:50
Sykling
Bjarne Riis ferdig i Boasson Hagens tidligere lag
11/11/2020 PÅ 08:07