Det melder Uno-X på
Sykling
Tidligere sykkelstjerne drept i ulykke
30/11/2022 KLOKKEN 15:19
.
– Jeg er glad for denne muligheten til å bli med på reisen Uno-X har startet. Jeg har sett laget utvikle seg og beundrer hvordan de arbeider for å utvikle norske og danske talenter, sier Rasch.
Rasch hadde en flott karriere som proffsyklist i lag som Crédit Agricole, Cervelo, Garmin, FDJ og Team Sky. Han var aktiv syklist fra han debuterte på amatørlaget Team Krone i 2002 til han la opp etter å ha syklet for Team Sky fra 2013 til 2014. Han avsluttet karrieren med en 117. plass i Paris-Roubaix.
Rasch var mest kjent som en god hjelperytter, men imponerte også med 7. plassen sammenlagt i Tour of Qatar i 2011. Hans beste sammenlagtplassering i en Grand Tour er 101. plassen fra Vuelta a Espana i 2009.
Etter han la sykkelen på hylla gikk han inn i rollen som sportsdirektør for Team Sky, som i senere tid byttet navn til Ineos Grenadiers. Rasch har vært sportsdirektør i Team Sky de siste åtte årene, men nå vender han altså hjem.
Rasch har nytt stor suksess som sportsdirektør hos det britiske laget med sammenlagtseirer i Tour de France i 2015, 2016 og 2017, alle signert Christ Froome. Laget vant også Tour de France sammenlagt i 2018 med Geraint Thomas, samt i 2019 og 2021 med Egan Bernal.

Kristoff etter seieren: – Smaker ekstra godt

Får med seg Kristoff

Nyheten om at Rasch er ny sportsdirektør hos det norske laget kommer to måneder etter at selveste Alexander Kristoff ble klar for Uno-X. Kristoff skal sykle for Intermarché-Wanty-Gobert ut sesongen før han kler seg i den gule Uno-X-drakten neste sesong. Nordmannen har skrevet under på en treårskontrakt.
– Det var nå eller aldri om jeg skulle være med på dette prosjektet med et norsk lag i løpet av karrieren. Det var nå jeg hadde sjansen, sa Kristoff da han ble klar.
– Det er den lengste kontrakten jeg noensinne har signert, faktisk. Det var også noe av grunnen til at jeg valgte Uno-X fremfor Intermarché. Intermarché ville ikke strekke seg så langt. Det viser at Uno-X har troen på meg. Det er en tillitserklæring at de vil gi en gammel mann en kontrakt på tre år!
(©NTB/Eurosport)
Tour de France
Tour de France bryter med 119 år lang tradisjon
30/11/2022 KLOKKEN 12:06
Arctic Race of Norway
Neste års Arctic Race-løype er klar – avsluttes på Nordkapp
30/11/2022 KLOKKEN 11:07