UAE-rytteren hang godt med i klassikeren med rundt 50 kilometer igjen, men der sa det altså stopp. 30-åringen gikk i bakken og så ut til å ha store smerter. Kristoff måtte til slutte bryte rittet som allerede hadde vært preget av flere stygge velt, og som alltid mange mekaniske problemer. Det er ikke uten grunn at rittet har kallenavnet «Helvetet i Nord».
Det 257 kilometer lange klassikerrittet har aldri før hatt en norsk seierherre, og heller ikke i år lykkes det for Kristoff, som har brutt samme ritt halvparten av gangene han har stilt opp i tidligere.
Edvald Boasson Hagen ble også hindret av velten hvor Kristoff gikk ned, men holdt seg på sykkelen. Dermed ble det tøft å holde følge med favorittene inn til Roubaix.
Paris - Roubaix
Amatørvideo kan oppklare hva som skjedde da hjertet til Goolaerts stoppet
10/04/2018 KLOKKEN 16:00
Se velten som ødela løpet for Kristoff i videovinduet under. Saken fortsetter under videoen.

Taktisk triumf

Med 54 kilometer igjen stakk Peter Sagan fra resten av favorittene i hovedfeltet og kom seg opp til Sven Erik Bystrøm og resten av utbryterne. Silvian Dillier (AG2R-La Mondiale) var den eneste av utbryterne som klarte å følge Sagan, og det var de to som skulle gjøre opp om seieren.
Dillier hadde lite å stille opp med på velodromen i Roubaix mot mannen som har blitt verdensmester de siste tre årene, dermed tok Sagan sin første seier i brosteinklassikeren Paris-Roubaix. Niki Terpstra tok tredjeplassen.
Eurosports kommentator Theis Magelssen var fra seg av begeistring over den regjerende verdensmesteren.
– Han (Dillier red.anm) har ikke sjanse. Et nytt magisk kapittel i legenden om Sagan er skrevet. Han blir den første verdensmesteren siden Hinault som vinner Paris-Roubaix. Peter Sagan - for en mann han er! Ord blir fattige. Han har hatt en sesong som ikke er spesielt god og fungerte ikke i Milano-San Remo, men jammen leverer han ikke når det gjelder som mest. Det er hans andre monument-seier. Det er så stort det han driver med. Nå har han glemt all smerte. Det er kun glede i det hodet der nå, sa Magelssen i det Sagan sikret seieren.
Se Peter Sagan sikre seieren i videoen under.
Paris - Roubaix
Syklist døde etter hjertestans i Paris-Roubaix
08/04/2018 KLOKKEN 22:04
Paris - Roubaix
Uhyggelige scener på brosteinen – belgisk rytter til sykehus
08/04/2018 KLOKKEN 14:04