Store deler av verdenseliten stilte til start på første etappe av «rittet mot solen» søndag. Til slutt kunne Sam Bennett juble for seier. Han tok dermed ledelsen sammenlagt, etter den første av åtte etapper.
– Guttene gjorde en fantastisk jobb, igjen. Vi var litt innestengt, men vi kom oss i posisjon. Jeg er glad for at jeg klarte å avslutte jobben, sa Bennett til Eurosport etter etappen.
Paris - Nice
Roglic mistet ny sammenlagttriumf etter to fall på den siste etappen av Paris-Nice
14/03/2021 KLOKKEN 22:14
Det var god fart og flere som prøvde seg med angrep underveis, men da det gjensto 10 kilometer av etappen, var feltet fortsatt samlet. Det hele ble avsluttet med massespurt, den var det Sam Bennett som vant. Den irske rytteren tok årets tredje seier.
Aleksander Kristoff var med ganske langt fremme i feltet helt inn til mål, og holdt seg også unna velten som gikk bare en kilometer før målstreken, men kom seg aldri langt nok fram til å være helt med i kampen om seieren, og endte utenfor topp 10.
Sven Erik Bystrøm, Amund Grøndahl Jansen, Odd Christian Eiking og Edvald Boasson Hagen sykler også rittet for sine respektive lag.
Mads Pedersen ble nummer to, mens Arnaud Démare tok tredjeplassen.
Paris - Nice fortsetter mandag 8. mars med andre etappe. Den og resten av rittet ser du på discovery+.
Paris - Nice
Offensiv Bystrøm i dramatisk Paris-Nice-avslutning: – Oppløftende
14/03/2021 KLOKKEN 22:14
Paris - Nice
Her får han drømmen knust 50 meter fra mål: – Hjerteskjærende
13/03/2021 KLOKKEN 14:24