Ny ukrainsk sjokkseier på siste etappe – Porte vant Critérium du Dauphiné

Publisert 06/06/2021 klokken 15:55 GMT+2

Mark Padun overrasket igjen da han vant søndagens avsluttende etappe i sykkelrittet Critérium du Dauphiné. Sammenlagtseieren gikk til Richie Porte.

Mark Padun

Padun tok karrierens andre seier lørdag, og knallet like gjerne med sin tredje dagen etter. Det gjorde han på den 147 kilometer lange avslutningsetappen fra La Lechere til Les Gets.
Bahrain-Victorious-syklisten kom alene i mål etter over fire timer på sykkelsetet. Danske Jonas Vingegaard ble nummer to, mens Patrick Konrad endte på tredjeplass.
Richie Porte vant den 73. utgaven av rittet. Han ble nummer åtte søndag og var 17 sekunder foran Aleksej Lutsenko i sammendraget. Geraint Thomas ble nummer tre sammenlagt, 29 sekunder bak Porte.
Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm var de norske innslagene i rittet. Søndag fikk de plasseringer langt bak teten. Bystrøm endte på 58.-plass, 14 minutter og 12 sekunder bak vinneren Padun, mens Kristoff ble nummer 103.