De italienske sykkelrittene Strade Bianche, Tirreno – Adriatico og Milano – San Remo skal avvikles som planlagt i løpet av mars, men amerikanske EF Education med norske Halvorsen i stallen ber nå Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) om å få slippe å være med.
Helsemyndighetene i USA har frarådet alle unødvendige reiser til Italia, noe det amerikanske laget bruker som begrunnelse for å trekke seg i brevet til RCS Sport, som organiserer de italienske klassikerne.
– Vi mener at det er best å følge dette rådet og gjøre alt vi kan for å holde vår stab og ryttere friske og bidra til å sikre at de ikke risikerer å overføre viruset, skriver EF ifølge Wall Street Journal.
Sykling
Snøt hjemmefavoritten for gullet – tok sitt andre VM-gull på rad
6 TIMER SIDEN
Laget etterlyser videre en plan for å gjennomføre rittene på en sikker måte og skal være åpne for å delta på et senere tidspunkt.
Koronaviruset har allerede satt en stopper for flere idrettsarrangementer i Nord-Italia, inkludert flere fotballkamper i Serie A. Mandag meldte RCS Sport at rittene går som planlagt.
Strade Bianche skal etter planen kjøres kommende lørdag, Tirreno – Adriatico går fra 11. til 17. mars, mens Milano – San Remo sykles 21. mars.

Korona-karantene for Byström

Mens Halvorsens lag vil trekke seg fra de italienske klassikerne på grunn av frykt for koronaviruset, har fire sykkellag inkludert Team UAE sittet i karantene på et hotell i Abu Dhabi.
Sven Erik Bystrøm er blant UAE-rytterne som er berørt. Bystrøm sier til procycling.no at karantenen skal vare 14 dager.
– Jeg vet ikke om det regnes fra 1. mars eller 27. februar (som var datoen de ankom hotellet), men da blir det uansett 8-10 dager til her nede, skriver Bystrøm til nettstedet.
Bystrøm er tatt ut til Milano – San Remo, klassikeren som ble vunnet av Alexander Kristoff i 2014.
I tillegg til Team UAE sitter også Gazrprom Rusvelo, Groupama FDH og Cofidis i karantene på det samme hotellet.
(©NTB)
Fikk du med deg denne?

Oppsiktsvekkende bilder: Kaster sykkelen på motstanderen

Sykling
Sykkelmiljøet sørger over Sørensen: – Uforståelig
9 TIMER SIDEN
Sykling
Tok sin første seier på over to år: – Vært frustrerende
I GÅR PÅ 19:29