Det norske laget var desimert mot slutten. Flere av nordmennene var involvert i en massevelt med fem runder igjen av EM-rittet, blant dem Alexander Kristoff. Det var en belgisk rytter som først gikk overende og tok med seg en hel haug andre.
Kristoff kom seg tilbake på sykkelsetet, men maktet ikke å ta seg opp i hovedfeltet igjen og sto senere av i det 177 kilometer lange rittet i franske Plouay. Da var det igjen to runder.
– Det ble en umulig oppgave. Det er surt, for jeg følte meg ganske bra, men slik er det når man havner så langt bak, sa Kristoff til TV 2.
Sykling
Sykkelstjerne ranet – ble overfalt med kniv
21 TIMER SIDEN
Se velten som ødela Kristoffs ritt her. Saken fortsetter under videoen:

Her er massevelten som ødela Kristoffs EM-sjanser

Sår

Kristoff føler seg ikke skadd og er ikke veldig bekymret med tanke på Tour de France. Han tror ikke velten vil ha noen innvirkning.
– Jeg tror ikke det. Vi får se litt hvor mye sår det er, men jeg tror alt fungerer normalt. Jeg håper jeg ikke har skadet meg veldig.
Markus Hoelgaard var frisk i avslutningen og gjorde et lite forsøk på å stikke fra feltet på de siste kilometerne, men han fikk aldri stort nok forsprang. På det meste ledet han med rundt ti sekunder på hovedfeltet, og gapet ble raskt spist opp da hovedfeltet bestemte seg for å ta ham igjen.

Spurtet best

Giacomo Nizzolo var best og ble europamester i en svært tett massespurt. Nizzolo er forøvrig lagkamerat med Edvald Boasson Hagen i NTT, og Boasson Hagen må nok finne seg i være hjelperyttet for Nizzolo i store deler av årets Tour de France.
– En helt utrolig dag. Laget jobbet heroisk gjennom hele dagen, og det ble svært tett til slutt. Nå er det Tour de France neste, sa Nizzolo til arrangørens intervjuer etter seieren.
Franske Arnaud Demare spurtet inn til sølv foran Pascal Ackermann fra Tyskland.
Sven Erik Bystrøm ble beste norske på 12.-plass. Bystrøm ble norsk mester i landeveisritt sist helg.
Se spurten her:

Her vinner italieneren EM-gull etter thrillerspurt: – Litt overraskende

(©NTB)
Sykling
Kristoff endrer vårprogrammet for å unngå sykdom
I GÅR PÅ 17:36
Sykling
Nådeløs mot Norges sykkelstjerner: – Hans svakeste år som proff
23/11/2021 PÅ 18:00