Det 170 kilometer lange rittet ble som ventet avgjort med en massespurt i sentrum av Schoten. Der var Lotto-Soudal-rytter Ewan sterkest.

Kort før målstreken gikk samtidig flere ryttere i asfalten. Norske August Jensen, som sykler for det danske Riwal-laget, var blant dem.

Giro d'Italia
Britisk seier i Giroen – parkerte Hindley på siste etappe
6 TIMER SIDEN

TV-bildene tydet på at Jensen gikk i bakken etter en manøver av tyske Pascal Ackermann. Ackermann krysset målstreken som nummer to. Ackermann ble etterpå diskvalifisert, skriver Cyclingnews.

– Ja, det var han som veltet, men det går bra med ham nå. Han klarer seg, sier sportssjef i Riwal-Securitas Pro Cycling Team, Michael Skelde, til VG.

Jensen måtte ha hjelp av medisinsk personell etter den ekle hendelsen. Bilder fra steder viser og at han blødde kraftig, men Skelde forteller til VG at det kommer til å gå bra med ham, men bodøværingen må nok bruke noen dager på å hente seg inn.

Italienske Niccolò Bonifazio ble nummer tre, men ble altså flyttet opp til andreplass. Bryan Coquard fikk Ackermanns posisjon.

Seks nordmenn var på startstreken i Belgia onsdag. Alexander Kristoff var blant dem. Han kjørte ikke for egne sjanser i spurten, men fungerte som hjelperytter for lagkamerat Jasper Philipsen.

(©NTB)

Se episoden her:

Se dramatikken her

Giro d'Italia
Hundredelsdrama om ledertrøya før siste Giro-etappe
I GÅR PÅ 14:50
Sykling
Bennett vant Vuelta-etappe med perfekt timet spurt
23/10/2020 PÅ 15:55