Det 170 kilometer lange rittet ble som ventet avgjort med en massespurt i sentrum av Schoten. Der var Lotto-Soudal-rytter Ewan sterkest.
Kort før målstreken gikk samtidig flere ryttere i asfalten. Norske August Jensen, som sykler for det danske Riwal-laget, var blant dem.
TV-bildene tydet på at Jensen gikk i bakken etter en manøver av tyske Pascal Ackermann. Ackermann krysset målstreken som nummer to. Ackermann ble etterpå diskvalifisert, skriver Cyclingnews.
Giro d'Italia
Ciccone vant etter alpebrudd i Giro d'Italia
13 TIMER SIDEN
– Ja, det var han som veltet, men det går bra med ham nå. Han klarer seg, sier sportssjef i Riwal-Securitas Pro Cycling Team, Michael Skelde, til VG.
Jensen måtte ha hjelp av medisinsk personell etter den ekle hendelsen. Bilder fra steder viser og at han blødde kraftig, men Skelde forteller til VG at det kommer til å gå bra med ham, men bodøværingen må nok bruke noen dager på å hente seg inn.
Italienske Niccolò Bonifazio ble nummer tre, men ble altså flyttet opp til andreplass. Bryan Coquard fikk Ackermanns posisjon.
Seks nordmenn var på startstreken i Belgia onsdag. Alexander Kristoff var blant dem. Han kjørte ikke for egne sjanser i spurten, men fungerte som hjelperytter for lagkamerat Jasper Philipsen.
(©NTB)
Se episoden her:

Se dramatikken her

Giro d'Italia
Se høydepunkter fra en heseblesende 14. etappe
I GÅR PÅ 15:26
Giro d'Italia
Sammenlagtskanonene testet hverandre da Carapaz kjørte seg inn i rosa trøye
I GÅR PÅ 15:00