• Se Kristoff og de andre norske kjempe om seieren på Milano-Sanremo på Eurosport Norge og Eurosport Player fra klokken 14:30.
30-åringen, som har vært en av verdens beste spurtere de siste årene, vant Milano-Sanremo i 2014, og har siden det vært nære å ta en ny seier i klassikeren. I 2017 var det tre ryttere som stakk i front og kom alene til mål, men Kristoff vant spurten i hovedfeltet foran spurtere som Arnaud Démare og John Degenkolb. Nå jakter han sin andre seier i det populære klassikerrittet.
– Jeg håper jeg lykkes i år, og har vært topp ti så godt som alle år jeg har kjørt. Jeg føler på meg selv at jeg har en god sjanse, men feltet må samle seg til en massespurt. Jeg føler meg selv like rask som de andre spurterne siden jeg vant spurten i hovedfeltet i fjor. Jeg har troen på egne ferdigheter, sier Kristoff til Eurosport.no.
Sykling
Brøt etter velt i Tour of Oman
21/02/2019 PÅ 11:11
Som nevnt stakk tre ryttere fra hovedfeltet i fjor. Det det var Michal Kwiatkowski, Peter Sagan og Julian Alaphilippe. Førstnevnte tok seieren etter at de tre kom seg løs fra hovedfeltet, nå frykter Kristoff at det samme skal skje i år.
– Jeg har mange konkurrenter, men ser på Sagan og Kwiatkowski som to av de største utfordrene. Jeg frykter at de skal stikke avgårde som i fjor, sier spurteren.

Sagan's løpsopplegg er avgjørende

  • Se Kristoff og de andre norske kjempe om seieren på Milano-Sanremo på Eurosport Norge og Eurosport Player fra klokken 14:30.
Peter Sagan har vært sykkelsportens konge de siste årene, med sine tre verdensmestertitler i landeveisritt på rad. Før han ble skadet, og måtte stå av fjorårets Tour de France, vant han den grønne poengtrøyen fem år på rad. Dette er bare en brøkdel av hva han har vunnet. Nå tror Kristoff's stefar Stein Ørn at Sagan blir avgjørende for om nordmannen kan ta seieren.
– Dette er et løp Alexander har gjort det bra i tidligere, men alt avhenger av løpsutviklingen. Sagan er favoritten, og det er avhengig av hvordan han vil kjøre, men så lenge Alexander er med i spurten kommer han til å kjempe, sier Ørn til Eurosport.no.

Sykdomsproblemer i laget

– Vi har hatt en del sykdomsproblemer i laget, som også andre lag har hatt. Jeg slet med litt sykdom under Paris-Nice, og valgte å stå av nest siste etappe av rittet forrige helg for å bli klar til Milano-Sanremo. Nå føles formen bra, og jeg føler meg klar. Jeg tror at Ben Swift og Sven Erik Bystrøm kan bli sterke for oss i årets utgave av rittet, sier Kristoff.
Det er meldt regnvær og motvind, noe som øker sjansene for at rytterne kommer samlet til mål. Dersom dette skjer er Alexander Kristoff og Arnaud Démare naturlige vinnerkandidater.
Øvrige norske utøvere som også står på startstreken er Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), Truls Korsæth (Astana Pro Team), og August Jensen (Israel Cycling Academy).
  • Se Kristoff og de andre norske kjempe om seieren på Milano-Sanremo på Eurosport Norge og Eurosport Player fra klokken 14:30.
Sykling
Colbrelli vant, Kristoff på femte i Oman
19/02/2019 PÅ 12:27
Tour of California
Kristoff kom til kort i California
14/05/2018 PÅ 07:15