I årets Tour de France får man se et norsk lag i feltet - med Uno-X sitt kvinnelag som har World Tour-lisens allerede i første sesong, men samtidig som kvinnelaget er i stor utvikling ønsker Uno-X-sjef Jens Haugland endringer fra øverste hold.
– World Tour-kalenderen for damer er brutal. Det er alt for mange ritt sett opp mot hvor mange ryttere som er der. Det er rovdrift, sier Haugland engasjert.
Tour de France
Ble vraket til Tour de France mandag – så kom kontrabeskjeden
21 TIMER SIDEN
Han peker på ett konkret eksempel med kvinnelaget til Jumbo-Visma. I ardennerklassikeren Liege-Bastogne-Liege stilte de med bare 3-4 ryttere fra start.
– Lagene er under stort press. Der må det komme en endring, og det vil jeg tro kommer. David Lappartient (UCI-president journ.anm) har også tatt til ordet for det, forklarer Haugland.

Etableringssesong

Selv om entusiasmen rundt det nyoppstartede laget har vært stor - har det ikke vært anledning til å juble for seier så langt denne sesongen. Lagets store stjerne Susanne Andersen står for de beste resultatene så langt - hvor av fjerdeplass i både Le Samyn og Vuelta CV, i tillegg til en syvendeplass i Gent-Wevelgem. Det bekymrer ikke Haugland.
– Det er en veldig etableringssesong for oss. Man kan ikke starte et lag og tro det skal fly fra start, det er ikke realistisk. Samtidig var det ikke aktuelt å ikke gå dit - for vi ville være med der i Tour de France, forklarer sykkelsjefen.
Som i herrelaget er Uno-X på kvinnesiden også bygd opp med en stor andel av unge og lovende ryttere - det håper Haugland vil gi mye moro i tiden som kommer.
– Vi har mange spennende unge ryttere. Emma Johansson (en av verdens beste syklister fra 2010 til 2015) hadde nesten ikke ett eneste resultat som 20-åring, men leverte stort som 25-åring, så vi må gi dem tid, mener Haugland som også lover flere ryttere på laget i 2023.
– Vi kommer til å få inn flere ryttere neste år, få mer robusthet og erfaring, avslutter Haugland.
Tour de France
Ni norske vinnersjanser i Tour de France
EN DAG SIDEN
Tour de France
Norsk duo klar for Tour de France
I GÅR PÅ 18:54