Avslutningen på den belgiske storrittet ble usedvanlig dramatisk med flere av sykkelsportens aller største stjerner i hovedrollene.
Inn på de siste kilometerne var det klart at seierskampen sto mellom Alaphilippe, Roglic, Tour de France-vinner Tadej Pogacar og den sterke sveitseren Marc Hirschi. Da spurten gikk hadde Alaphilippe klart størst fart, og noen meter før målstreken strakk franskmannen hendene mot himmelen i den tro at han hadde vunnet.
Giro d'Italia
Ciccone vant etter alpebrudd i Giro d'Italia
14 TIMER SIDEN
På innsiden kom imidlertid Roglic i stor fart og knep seieren fra en forfjamset Alaphilippe. Dermed fikk sloveneren en liten revansj etter at seieren i Tour de France røk på den nest siste etappen.
– Helt utrolig. Det var så tett. Jeg sluttet aldri å tro på at jeg kunne vinne og kjempet inn på de siste centimeterne. Jeg er superglad for å vinne, sa Roglic i seiersintervjuet.
I sykkelsportens snakkes det gjerne om VM-trøyas forbannelse. Det handler om at det for mange har vist seg vrient å vinne ritt iført regnbuestripene. Søndag ble det i hvert fall en solid bom også for Alaphilippe i det som var hans første ritt i den ettertraktede trøya.
Etter målgang ventet det i tillegg flere dårlige nyheter for den franske stjernen. Juryen besluttet å deplassere verdensmesteren til femteplass for å ha spurtet ureglementert.
På oppløpet gjorde Alaphilippe en manøver som i særdeleshet skapte trøbbel for Hirschi.
Liege-Bastogne-Liege er et av de største enkeltrittene en syklist kan vinne. Ingen nordmenn deltok i søndagens ritt.
(©NTB)
Giro d'Italia
Se høydepunkter fra en heseblesende 14. etappe
I GÅR PÅ 15:26
Giro d'Italia
Sammenlagtskanonene testet hverandre da Carapaz kjørte seg inn i rosa trøye
I GÅR PÅ 15:00