Det ble en spennende og offensiv avslutning på Liège–Bastogne–Liège. Med ti km igjen av rittet ble det flere angrep på hovedfeltet.
Men det avgjørende angrepet kom ikke før under under en km igjen av rittet. Da rykket favoritten Dan Martin og fikk følge av Alejandro Valverde (36). Sistnevnte var sterkest på oppløpet og tok sin fjerde seier i Liège–Bastogne–Liège. Seieren kommer bare dager etter samme rytter vant La Flèche Wallonne.
– Han blir første rytter noensinne som tar trippel La Fleche Wallonne og Liège–Bastogne–Liège, kommenterte ekspertkommentator Knut-Walther Baldersheim.
Liège - Bastogne - Liège
Valverde tok til tårene etter seieren: – En skam at vi mistet ham
23/04/2017 PÅ 15:12

– En skam at vi mistet ham

Etter seieren var Valverde på gråten etter å ha mistet sin gode venn Michele Scarponi. 37-åringen døde lørdag morgen etter en ulykke der han kolliderte med en varebil.
– Denne seieren går til Scarponi. Han var en god venn av meg. Det var en skam at vi mistet ham. Denne seieren er for familien hans, sa Valverde etter å ha gått i mål.

Valverde tok til tårene etter seieren: – En skam at vi mistet ham

Seieren sikret Valverde cirka 20 000 euro (186 000 kroner), men pengene har vinneren tenkt til å gi til familien til Scarponi.
– Vi tar med den tingen som han sa før start i dag. Hvis han vant ville han gi premiepengene til familien til Michele Scarponi. Det synes jeg er en flott gest, kommenterte Eurosports kommentator Arild Eriksen.

– Han er helt ferdig

I en litt lettere løype av årets ritt gikk det et tidlig brudd som fikk en solid ledelse ned til hovedfeltet. På det meste var det over ti minutter ned til feltet med de store favorittene. Etterhvert ble differansen mindre og mindre ned til favorittsjiktet fra utbrytergruppen.
Da ble det også kjørt mer offensivt i feltet og flere ryttere prøvde å støte på hovedfeltet med rundt 30 km igjen til mål for å komme frem til bruddet. Anthony Perez fra Alexander Kristoffs lag Katusha satt ensom i tet etter å ha vært i det tidlige bruddet. Bak ham satt fem ryttere og jaktet på ham.
Rett før finalen, med 20 km igjen, var avstanden drøye halvminuttet ned til de fem i tet, mens avstanden var ett minutt og 17 sekunder ned til favorittene i hovedfeltet. Da skrudde hovedfeltet opp tempoet og på et par km spiste de opp et helt minutt av ledelsen til Perez. Det var helt slutt for Katusha-rytteren som var tilsynelatende helt utkjørt.
– Snakk om å være ferdig. Han er helt ferdig. Oi oi oi, han har tømt seg helt for de siste kreftene, kommenterte Eurosports-kommentator Arild Eriksen.

Angrep på angrep

I front ble det kjørt hardt, men det var Cofidis-rytter Stéphane Rossetto som nå lå ensom i tet. Hovedfeltet fortsatte å kjøre hardt og da det kun var en mil igjen var avstanden nede i ti sekunder. Drøye åtte km igjen av rittet fikk Rossetto selskap av Lotto-Soudal-rytter Tim Wellens, men duoen klarte ikke å holde avstanden ned til hovedfeltet og ble kjørt inn.
Inn mot finalen var det flere ryttere som kjørte offensivt og støtet på hovedfeltet med favorittene. Med under et km igjen støtet favoritten Dan Martin. Sa satte Simon Yates seg fremst sammen med Alejandro Valverde og kjørte på.
Det ble en duell mellom Martin og Valverde på oppløpet. Der var Valverde sterkest og vant årets utgave av Liège–Bastogne–Liège.
Liège - Bastogne - Liège
Sterke scenere i Scarponi-hyllest
23/04/2017 PÅ 12:31
Liège - Bastogne - Liège
Se rittet direkte
31/03/2017 PÅ 20:31