Tragedien skjedde på den 150 kilometer lange etappen fra Chorzów til Zabrze. De første rapportene fra cyclingnews.com var at Lambrecht var for hardt skadd til å kunne bli hentet av et ambulansehelikopter.
Han ble brakt til sykehus i ambulanse. Noen senere mandag kommuniserte laget hans Lotto-Soudal at det unge talentet omkom i ulykken. «Hvil i fred Bjorg» sto det på lagets hjemmeside.
– Den verste tragedien som kan ramme familien, venner og lagkamerater, har skjedd, sto det videre i den korte teksten under et bilde av syklisten.
Sykling
Tidligere sykkelstjerne drept i ulykke
30/11/2022 KLOKKEN 15:19
Han ble brakt til sykehus i ambulanse, men helsepersonellet maktet ikke å redde livet hans. Ifølge Michal Sieron, talsmann for sykehuset i Rybnik, ble Lambrecht gjenopplivet ute i sykkelløypa, men han kom seg ikke gjennom operasjonen for de omfattende skadene han pådro seg.

Stor fart

Lambrecht traff en betongkulvert da han var oppe i stor fart. Uhellet skjedde fem mil før mål på tredje etappe. Det skal ha vært småglatt asfalt i området der 22-åringen mistet kontrollen. Lotto-syklisten hadde ingen sjanse til å holde seg på sykkelen.
I fjor ble Lambrecht nummer to i VM for U-23-syklister i Østerrike. Han var i ferd med å skape seg en toppkarriere etter flere sterke resultater denne sesongen.
Den tragiske nyheten ble brakt ut av belgiske aviser nesten umiddelbart.
Fabio Jakobsen fra Nederland vant etappen etter en massespurt.
(©NTB)
Tour de France
Tour de France bryter med 119 år lang tradisjon
30/11/2022 KLOKKEN 12:06
Arctic Race of Norway
Neste års Arctic Race-løype er klar – avsluttes på Nordkapp
30/11/2022 KLOKKEN 11:07