Det ble klart mandag formiddag.
– Vi er veldig glade for å ha fått en solid partner som Coop med oss på laget, sier lagsjef Karl Lima i en pressemelding.
Sykling
Slår tilbake etter Tour de France-disk: – Har aldri brukt stoffet
16 TIMER SIDEN
– Coop tenker langsiktig og stort, og sammen kan vi bygge en sterk konstellasjon. Vi skal fortsatt være plattformen for de beste norske kvinnelige syklistene, kombinert med internasjonale stjerner, fortsetter han.
Siden 2015 har Coop vært navnesponsor for kontinentallaget Team Coop. Nå ønsker kjeden å ta et ytterligere steg i kampen mot like muligheter i idretten, ved å styrke sin posisjon på sykling.
– Vi er svært stolte av vår nye satsing – laget blir viktig i vår kamp for like muligheter i idretten, og vi er sikre på laget vil bidra til mange stolte øyeblikk, sier konsernsjef i Coop Norge, Geir Inge Stokke.
Lagene har begge base i Stavanger/Sandnes-området, hvor også Norges første velodrom snart står klar. Stein Ørn fra Team Coop tror fusjonen kan være med å bedre prestasjonen til samtlige ryttere i laget.
– Begge lag har mye å hente på å samkjøre ressursene og samle kompetansene sine på tvers av kjønn, med målsetning om å bedre prestasjonen til alle rytterne, sier Ørn, som forøvrig stefar tidligere trener til sykkelproff Alexander Kristoff.
Vuelta a España
Norsk stortalent tatt ut til Grand Tour: – Får være en av de store gutta
17 TIMER SIDEN
Tour de France
Disket fra Tour de France for bruk av forbudt stoff
21 TIMER SIDEN