Den 31-årige franske kvinnen, som ikke nevnes ved navn etter at hun tidligere ble utsatt for massiv hets i sosiale medier, er tiltalt for å ha forårsaket personskader og satt liv i fare. Aktoratet nøyde seg med påstand om fire måneders betinget fengsel.
Lovparagrafene hun er tiltalt for å ha brutt kunne gitt ubetinget fengsel i inntil ett år.
Dommeren avviste en anmodning om å holde rettsforhandlingene for lukkede dører. Rettsforhandlingene ble avholdt torsdag, og dom i saken faller 9. desember.
Sykling
Tidligere sykkelstjerne drept i ulykke
30/11/2022 KLOKKEN 15:19
Aktor Solenn Briand sa at kvinnen har beklaget det hun gjorde under åpningsetappen i Touren 26. juni. Hun ville komme i TV-bildet med en plakat med hilsen til besteforeldrene, holdt den langt ut i veien og felte Tony Martin. Han rev med seg en rekke andre ryttere i en kjempevelt der mange pådro seg betydelige skader.

Personlig helvete

Det oppsto et raseri mot kvinnen, særlig da det ble klart at hun hadde flyktet fra stedet i stedet for å hjelpe de skadde. Først fire dager senere meldte hun seg for politiet.
Flere ryttere måtte bryte Tour de France, deriblant Marc Soler, som pådro seg brudd i begge armer.
Kvinnens forsvarer Julien Bradmertz sa i retten at 31-åringen i mange år har hatt sårbar psyke, og at situasjonen er kraftig forverret av belastningen ved ulykken hun forårsaket.
– Hun lever i et personlig helvete, sa han.

Ingen terrorist

Straffesaken ble avholdt samme dag som Tour de France-arrangøren offentliggjorde neste års rute.
Arrangøren truet opprinnelig med å saksøke kvinnen, men har ombestemt seg.
– Hun gjorde noe dumt, men hun er ingen terrorist. Vi vil bare at folk skal være forsiktige som tilskuere og husker at de er der for å heie på mestrene, ikke for å komme på TV selv, sa Tour-sjefen Christian Prudhomme.
Proffrytternes fagforening CPA vil fortsatt saksøke kvinnen, med krav om en symbolsk erstatningsssum på 1 euro.
(©NTB)
Tour de France
Tour de France bryter med 119 år lang tradisjon
30/11/2022 KLOKKEN 12:06
Arctic Race of Norway
Neste års Arctic Race-løype er klar – avsluttes på Nordkapp
30/11/2022 KLOKKEN 11:07