Sykkelsesongen er godt inn i den innledende fasen, og flere av de norske rytterne har for lengst forlatt moderlandet for å ta fatt på ritt rundt omkring i den store verden.
Som alltid er våren full av klassikere i Europa, og denne helgen rettes alles sykkeløyne mot Belgia, der både Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne går av stabelen. Begge de to rittene kan du se på discovery+.
Kuurne - Bruxelles - Kuurne
Strålende norsk laginnsats i Belgia: – Helt enormt
28/02/2021 KLOKKEN 16:12

Kristoff en av favorittene

På startstreken i både Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne finner vi store norske sykkelnavn som Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Amund Grøndahl Jansen og Sven Erik Bystrøm.
I 2020-utgaven av Kuurne-Brussel-Kuurne ble Alexander Kristoff nummer tre – kun slått av Giacomo Nizzolo og Kasper Asgreen.
Eurosports sykkelekspert Henrik Evensen utelukker ikke at det kan bli en norsk festaften ved den belgiske hovedstaden - også i denne utgaven.
– Det er en god del nordmenn med, og spesielt Alexander Kristoff er en favorittene i Kuurne-Brussel-Kuurne. Det er ofte surt og dårlig vær på denne tiden i Belgia, og det kuliminerer ofte i en spurt. Her skal vi regne med både Kristoff og Grøndahl Jansen, forklarer Evensen.
Henrik Evensen er en tidligere elitesyklist som la pedalene på hylla i en alder av 25 år. Evensen har tidligere syklet for Team Frøy-Bianchi, SEG Racing Academy og Joker Icopal.

Norsk lag på startstreken

I tillegg til flere av de største norske navnene på startstrekene, er også et norsk lag klare for å kjempe om seieren i Kuurne-Brussel-Kuurne.
Uno-X Pro Cycling Team, eller bare Uno-X, er Norges første profesjonelle sykkellag, regnes fra og med 2020 som et såkalt ProTeam. Lagets sportsdirektør er tidligere proffsyklist Kurt Asle Arvesen.
– Jeg gleder meg også stort til å se UNO-X i aksjon. De har noe veldig spennende på gang, og jeg tror at de kan vise seg fram – og kanskje til og med overraske på søndag. De må leve med at de er klare underdogs, men de er et sterkt kollektiv, så alt kan skje, sier Eurosport-ekspert Henrik Evensen.
– Hva blir nøkkelen for Uno-X?
– Nøkkelen blir helt klart å sette laget først. Uno-X kan ikke flyte på de store navnene, slik som andre lag kan, og må derfor satse mye mer på den kollektive jobbingen. Det er smarte ryttere på laget, og smarte folk i bilene bak, så for dem handler det nok først og fremst å sitte med så mange som mulig de siste kilometerne, svarer Evensen.
Uno-X består utelukkende av danske og norske ryttere, men i Kuurne-Brussel-Kuurne er det kun nordmenn som står på startstreken.
Disse stiller for Uno-X: Daniel Hoelgaard, Markus Hoelgaard, Rasmus Tiller, Erik Nordsæter Resell, Jonas Iversby Hvideberg, Kristoffer Halvorsen og Anders Skaarseth.
Andre nordmenn i Kuurne-Brussel-Kuurne: Alexander Kristoff (UAE), Vegard Stake Laengen (UAE), Sven Erik Bystrøm (UAE), Amund Grøndahl Jansen (BikeExchange), Andreas Leknessund (Team DSM) og Edvald Boasson Hagen (Total Direct Energie).

Revansjesugne nordmenn

Under 2020-utgaven av Omloop Het Nieuwsblad var det flere nordmenn med fra start, men rittet ble en skuffende norsk affære. Kun Edvald Boasson Hagen, daværende NTT Pro Cycling, havnet blant topp 70 av de norske startende. Hagen endte på en 59.-plass.
Belgiske Jasper Styuven (Trek-Segafredo) gikk til topps foran landsmannen Yves Lampaert (Deceuninck Quick-Step). Begge disse to er med fra start i 2021, men også store navn som Julian Alaphilippe, Matteo Trentin, Søren Kragh Andersen og Greg van Avermaet er å se på startstreken i Gent.
Rittet går fra byen Gent i nord til Ninove i Øst-Flanderen. Thor Hoshovd er siste nordmann som gikk seirende ut av Omloop Het Nieuwsblad, noe han gjorde i 2009.
Disse nordmennene stiller til start i Omloop Het Nieuwsblad: Alexander Kristoff (UAE), Vegard Stake Laengen (UAE), Sven Erik Bystrøm (UAE), Amund Grøndahl Jansen (BikeExchange), Edvald Boasson Hagen (Total Direct Energie).
  • Omloop Het Nieuwsblad - både herre- og kvinnerittet - ser du på discovery+ lørdag fra klokken 14. Sikre deg tilgang her!
Kuurne - Bruxelles - Kuurne
Dette sier Kristoff om dagens Kuurne-Brussel-Kuurne
28/02/2021 KLOKKEN 12:08
Vuelta a España
Quintana trekker seg fra Vuelta a España
19 TIMER SIDEN