Alexander Kristoff var suveren i endagsrittet Eschborn - Frankfurt. Katusha-rytteren jaktet sin tredje strake seier i rittet og viste igjen at han var ustoppelig i spurten.
Se spurten nederst i saken!
– Det blir en luke. Dette får du servet på et sølvfat! Han har en fotballbane å gå på. Han tar et ekte hat-trick, kommenterte Eurosport-kommentator Arild Eriksen.
Sykling
Bernal under intensivbehandling etter operasjoner
20 TIMER SIDEN
Nordmannen vant rittet i 2014 og i 2016, mens det i 2015 ble avlyst på grunn av terrorfrykt.
Det ble dobbeltseier til Katusha. Rick Zabel kom bak Kristoff.
– Det er såpass glatt i dag at han måtte ta det litt rolig, og hadde da krefter til omtrent å kjøre opptrekket i mål, kommenterte Eurosports sykkelekspert Kurt Asle Arvesen om Zabels innsats.
Selv kom Arvesen på 2. plass i rittet i 2007.
Men på seremonien etter rittet gikk ikke alt like bra, i hvert fall ikke fra arrangørens side. De klarte nemlig ikke å spille «Ja, vi elsker dette landet» på musikkanlegget. En smørblid Kristoff svarte med å ta mikrofonen, og sang hele nasjonalsangen til mye latter og hyllest fra publikum.
Endagsrittet er i år en del av WorldTouren, noe som betydde et svært sterkt startfelt. Men Marcel Kittel, Fernando Gaviria og Peter Sagan var bare noen av stjernene som ikke klarte å stoppe 29-åringen.
Sondre Holst Enger var den andre nordmannen som deltok i rittet.
Sykling
Tour de France-vinner til sykehus etter kollisjon med buss
I GÅR PÅ 17:41
Sykling
Uno-X invitert til enda et monument: – En fantastisk mulighet for oss
18/01/2022 PÅ 11:09