Alexander Kristoff åpner kommende helg klassikersesongen på belgisk jord. Med seg som hjelper får han Vegard Stake Laengen.
Den norske sykkelstjernens lag UAE bekrefter på sine nettsider sjumannstroppen til Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussels-Kuurne.
Sykling
Boasson Hagen ga Uno-X tommel ned
3 TIMER SIDEN
De to belgiske rittene markerer hvert år starten på vårklassikerne.
UAE-laget har fått en god start på sesongen og står allerede med ti seirer. Nå håper lagledelsen på nye fremganger i Belgia og at man kan bygge videre på fjorårets sterke klassikersesong. Der hadde Alexander Kristoff en hovedrolle.
Nordmannen tok en av karrierens største seirer da han vant prestisjetunge Gent-Wevelgem. I tillegg ble det en sterk tredjeplass i Flandern rundt.
– Det er noen år siden jeg kjørte åpningshelgen i Omloop og Kuurne, så jeg ser fram til å komme tilbake dit, sier Kristoff foran helgens ritt.
– Jeg bygger fortsatt form, men etter gode treningsperioder i Spania ser jeg fram til å virkelig komme i klassikermodus, tilføyer han.
Ikke kaptein søndag
UAE-sportsdirektør Allan Peiper er klar på at det skal kjøres for Kristoff-seier i Omloop Het Nieuwsblad lørdag. Søndag er det Jasper Philipsen som skal få sjansen i Kuurne-Brussels-Kuurne.
– Vi går inn i åpningshelgen i Belgia med Alexander som kaptein i Omloop Het Nieuwsblad lørdag og Jasper Philipsen som kaptein i Kuurne-Brussel-Kuurne, sier Peiper.
Mikkel Bjerg, Tom Bohli, Alessandro Covi, Vegard Stake Laengen, Marco Marcato og Sebastian Molano utgjør resten av UAE-laget lørdag. Søndag erstattes Covi med Philipsen.
(©NTB)
Les også: Viktor Hovland er en PGA Tour-vinner – hvor stort er dette egentlig?
Sykling
Chris Anker Sørensen skal hylles i minneritt
7 TIMER SIDEN
Sykling
VM-medaljen glapp etter sekunddrama
20/09/2021 PÅ 11:20