Kristoff ble nummer fire og Hoelgaard nummer ni da nederlenderen Fabio Jakobsen fra QuickStep-laget tok første stikk i etapperittet sør i Portugal.
Etter 195,6 kilometer fra Portimão til Lagos kom feltet samlet til mål etter at et optimistisk brudd ble kjørt inn tre mil før mål. Kristoff fra UAE Emirates og Hoelgaard fra Uno-X var med i jakten på posisjoner, men ingen av dem nådde helt fram.
– Jeg ble veldig ensom på siste kilometer igjen og tapte noen posisjoner inn i rundkjøringene. Jeg kom inn på oppløpet altfor langt bak, sa Kristoff til procycling.no.
Tour de France
Ble vraket til Tour de France mandag – så kom kontrabeskjeden
20 TIMER SIDEN
– Hadde jeg hatt en opptrekker, kunne jeg kanskje kommet bakfra, men nå måtte jeg gjøre den jobben selv, så jeg måtte ta altfor mye vind for å komme meg fram.
Også italienerne Elia Viviani fra Cofidis og Matteo Trentin fra CCC krysset mål før Kristoff.
Hoelgaard er spurteren i det norske Uno-X-laget, og han ble satt i posisjon av Anders Skaarseth. Han hang ikke med i kampen om de aller beste plasseringene, men sikret iallfall en topp-ti-plassering.
Rittet fortsetter torsdag med en 183,9 kilometer lang etappe fra Sagres til Alto da Fóia. Rittet avsluttes søndag med en tempoetappe.
(©NTB)
Tour de France
Ni norske vinnersjanser i Tour de France
21 TIMER SIDEN
Tour de France
Norsk duo klar for Tour de France
I GÅR PÅ 18:54