Det ble ingen god norsk dag for de seks nordmennene som stilte til start på brosteinsklassikeren mellom Gent og Ninove. Ingen norske var i nærheten av å følge den belgiske vinneren Jasper Stuyven fra Trek-laget. Han stakk fra tetgruppa som hadde dratt fra et hovedfelt uten nordmenn.
Boasson Hagen slet seg i mål på 59.-plass og var drøyt ni og et halvt minutt etter vinneren. Så langt kom ikke de fem andre norske.
Kristoff hadde problemer med sittestillingen og ble filmet da han ti mil før mål justerte setehøyden. Tre mil senere brøt han.
Sykling
NÅ: Se lagpresentasjonene til Tour de France
3 TIMER SIDEN
– Når setet sklir ned både på sykkel nummer en og reservesykkelen, blir det tungt. Jeg satt en halv centimeter for lavt etter første brusteinsstrekk, så beina ble bare surere og surere, sa Kristoff til procycling.no.
– Jeg fikk byttet til reservesykkelen, men det samme skjedde med den. Det går ikke å få nok kreft ut av baine når man blir sittende for lavt, så da var det bare å kaste inn håndkleet.
Amund Grøndahl Jansen var involvert i en velt og måtte til slutt bryte. Ifølge procycling.no ble han sendt til sykehus for å pleie sårskader.
Heller ikke Kristoffer Halvorsen, Vegard Stake Laengen eller Rasmus Tiller fullførte rittet.
Stuyven vant foran sin landsmann Yves Lampaert og danske Søren Kragh Andersen.
Søndag sykler mange av deltakerne et annet belgisk endagsritt, Kuurne – Brussel – Kuurne.
(©NTB)
Tour de France
Norsk duo klar for Touren – testet negativt for korona
9 TIMER SIDEN
Tour de France
Sjefen til Tour de France-favoritt koronasmittet to dager før starten
11 TIMER SIDEN