Uhellet skjedde etter målgang i Tavira i etapperittet Algarve Rundt. På vei ned fra fjelletappen sammen med resten av feltet krasjet Kristoff inn i gutten som kom løpende inn i veibanen foran ham.
– Jeg kjørte normalt, og plutselig kom en gutt løpende ut rett foran meg, og da var det umulig å unngå å krasje. Det var dessverre ingenting jeg kunne gjøre, sier Kristoff til TV 2 som først omtalte saken.
Kristoff ble også skadd, men var mest opptatt av hvordan det gikk med gutten som fikk et blodig møte med den norske syklisten.
Sykling
Skadecomeback for Foss i Kroatia
EN TIME SIDEN
– Jeg tror han fikk styret i ansiktet, for han blødde kraftig fra munnen, men han kunne heldigvis gå for egen maskin. Jeg så at han ble tatt hånd om og geleidet inn i en ambulanse, sa Kristoff, som ikke fikk snakket med gutten.
Kristoff trengte ikke ambulanse selv, men fikk seg en trøkk.
– Jeg fikk en del skrubbsår og et hardt slag i låret. Jeg har fått en skikkelig lårhøne, og det kjennes ut som om noen har slått meg hardt meg i låret, sa Kristoff.
Nordmannen, som har to barn og venter tvillinger med kona i løpet av 2020, tenkte samtidig mest på gutten han krasjet med.
– Jeg er mest opptatt av at det går bra med gutten. Og det virket sånn.
Colombianske Miguel Angel Lopez Moreno vant lørdagens etappe i Portugal foran den irske veteranen Daniel Martin. Uno-X-rytterne Andreas Leknessund og Torjus Sleen syklet inn til henholdsvis en sterk 18.- og 28.-plass.
World Championships
Hoelgaard imponerte i VM: – Ble litt for nølende
21 TIMER SIDEN
Sykling
Håper å sitte med i medaljekampen
25/09/2021 PÅ 08:29