Landeveis-EM i Frankrike går i perioden 24. til 28. august. Som en konsekvens av virussituasjonen er Norge representert av kun profesjonelle ryttere som allerede oppholder seg i Europa.
Det bekrefter Norges Cykleforbund (NCF) onsdag.
Sykling
Nådeløs mot Norges sykkelstjerner: – Hans svakeste år som proff
23/11/2021 PÅ 18:00

Utelukkende proffsyklister

– Vi har tatt et valg basert på den situasjonen Norge og Europa står i. Det er svært krevende å opprettholde deltakelse i mesterskap i denne situasjonen, men vi mener vi har truffet en riktig balanse her, sier generalsekretær Eystein Thue Stokstad.
– Den norske troppen består utelukkende av proffsyklister som allerede har oppdrag for sine arbeidsgivere i Europa, som sammenfaller i tid med mesterskapet i Frankrike, sier sportssjef Hans Falk.
Han understreker videre at rytterne og alle i støtteapparatet er underlagt strenge testregimer og smitteverntiltak av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og sine arbeidsgivere.

– Føler meg trygg

Sykkelforbundet stiller heller ikke med eget støtteapparat under mesterskapet. I stedet er det inngått samarbeidsavtaler med de norske lagene Uno-X og Team Hitec Products-Birk Sport for gjennomføring av den norske deltakelsen.
Alexander Kristoff og Andreas Leknessund blir de fremste norske medaljehåpene. Leknessund deltar i U23-klassen.
– Franske myndighetene har jo gitt klarsignal for flere sykkelarrangementer, og med det jeg nylig erfart av smitteverntiltak i forkant av og under Critérium du Dauphiné, føler jeg meg trygg, sier UAE-proffen Sven Erik Bystrøm
Norges tropp ser slik ut:
Menn elite: Sven Erik Bystrøm, Alexander Kristoff, Vegard Stake Laengen, Anders Skaarset, Daniel Hoelgaard, Markus Hoelgaard, Erik Nordsæter Resell.
Menn U23: Andreas Leknessund, Jonas Iversby Hvideberg, Idar Andersen, Martin Bugge Urianstad, Sindre Kulset.
Kvinner elite: Stine Borgli, Katrine Aalerud, Susanne Andersen, Ingrid Lorvik, Vita Heine.
(©NTB)
Sykling
Fremtiden til Boasson-Hagen avklart
21/10/2021 PÅ 13:57
Sykling
Stenberg invitert til banesyklingens Champions League
19/10/2021 PÅ 13:36