Alexander Kristoff er inne i sitt siste år på kontrakten med det belgiske laget Intermarché-Wanty Gobert. Enn så lenge er det et stykke unna enighet mellom Kristoff og Intermarché om en mulig forlengelse.
– De ønsker å ha meg med i ett eller to år til. Vi har holdt forhandlinger, men fortsatt er det litt avstand rundt hva jeg ønsker meg og det jeg blir tilbudt, sier 34-åringen til Sykkelmagasinet.
Blant lagene som skal være interessert i å skaffe seg nordmannens signatur, er norske Uno-X. Det kan også være et fristende tilbud for Alexander Kristoff.
Tour de France
Offensiv Bystrøm viste seg fram foran dansk folkehav
21 TIMER SIDEN
– Uno-X er blant lagene som er aktuelle akkurat nå. De har vist veldig framgang i år og har blitt et spennende lag, bekrefter Kristoff overfor Sykkelmagasinet.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Så nære var Anders Skaarseth å ta karrierens største seier

– Forpliktet til å sjekke ut mulighetene

Uno-X-sportssjef Jens Haugland kan enn så lenge ikke si altfor mye om interessen for å hente Alexander Kristoff, men legger ikke skjul på at den norske veteranen er et navn som frister.
– Jeg har ingenting konkret å si om det nå. Vi som system, både jeg og laget, er forpliktet til å sjekke ut mulighetene til en av verdens beste syklister når han er norsk. Vi får se om det blir noe konkret eller ikke, men det bør ikke være noen overraskelse at vi vurderer mulighetene, sier Haugland til DIscovery.
Alexander Kristoff er en veteran sammenlignet med et ellers ungt Uno-X-lag, men Haugland tror den kommende generasjonen vil kunne dra godt nytte av stjernens erfaring.
– Ryttere av det kaliberet der med de holdningene og profesjonaliteten vil gjøre at andre tar nye steg, så å få sånne inn vil heve hele laget. Men det skal være riktig timing og riktig type.
– Jeg har sagt veldig høyt at vi ikke er en pensjonsplan for ryttere som vil tilbake til et norsk lag, men hvis utgangspunktet er riktig ville en sånn rytter ha hevet laget voldsomt, understreker Haugland.
Så langt i år har Alexander Kristoff vist at han fremdeles har noe å bidra med i sykkelfeltet. 34-åringen står med tre seire, endagsrittene Scheldeprijs og Clásica de Almería, samt én etappe i Tour of Norway.
– Den mentaliteten han har i seg er helt, helt unik. Alexander er en helt spesiell fyr, avslutter sportssjefen.
Sett denne?

Se spurten: Alexander Kristoff stakk av med seieren på siste etappe av Tour of Norway

Tour de France
Nordmann involvert i velt: – Mange ryttere i bakken!
21 TIMER SIDEN
Tour de France
I tårer etter sjokkseier: – Noe jeg aldri kunne ha drømt om
I GÅR PÅ 17:09