Etter at fjorårets utgave av Amstel Gold Race måtte avlyses grunnet de strenge koronarestriksjonene i Nederland, har arrangørene i år fått grønt lys. Det betyr at WorldTour-klassikeren går om normalt, men i en lukket rundløype på 17 kilometer.
Enda mer gledelig er det at det norske profflaget Uno-X står på startstreken i sydlige Nederland. Mandag fikk nemlig det fremadstormende laget bekreftet at de er innvilget et såkalt «wildcard» og er dermed invitert til å delta.
Sykling
EM-uttaket er klart: – Bygger laget rundt Kristoff
04/08/2022 PÅ 10:41
I en melding på Twitter beskriver lagledelsen i Uno-X at dette er en «drøm som går i oppfyllelse»
Rittet avholdes 18. april, og regnes som en av vårklassikerne. En rekke WorldTeams står på startstreken i Nederland, deriblant UAE, Jumbo-Visma, Deceuninck - Quick-Step og Team Ineos. Se hele listen her.
Mathieu van der Poel, som virkelig har vist seg fram under årets Tirreno-Adriatico, vant 2019-utgaven av Amstel Gold Race.
Den nederlandske klassikeren er ikke det eneste WorldTour-rittet Uno-X skal sykle den neste halvannen måneden. I slutten av mars deltar det norske profflaget i både E3 Saxo Bank Classic (26. mars) og Brugge-De Panne (24.mars).
Sykling
Uno-X signerer tidligere verdensmester
02/08/2022 PÅ 09:10
Sykling
Sykkelstjernen «vender hjem»: – Han er evig ung
01/08/2022 PÅ 19:45