• Se Norges sykkelherrer i VM i esport på discovery+ lørdag kveld
På kvinnesiden stilte Norge med Ane Iversen (29), Tiril Jørgensen (21) og Anne Nevin (49). Det ble tøft for de tre norske allerede tidlig på den 55 kilometer lange virtuelle New York-traseen.
– De norske ble kjørt av i den første lange klatringen i dagens tøffeste bakke, konkluderte Discovery-kommentator Theis Magelsen da det nærmest seg målgang.
Tour de France
Ble vraket til Tour de France mandag – så kom kontrabeskjeden
12 TIMER SIDEN
Og Norges beste kvinne for kvelden utdypet hvor tøft det faktisk var.
– Det var godt å komme i mål etter dette rittet her. Det var veldig tøft, spesielt opp den første bakken. Da var jeg nede i kjelleren og hadde nesten lyst til å gi meg. Det er tøft å se feltet gå, men jeg hadde ikke noe mer å komme med. Men jeg kom meg inn i et felt som var på mitt nivå, så det var gøy resten av rittet, sa Anne Nevin til Discovery etter rittet som ble vunnet av nederlandske Loes Adegeest.
Nevin, som er tidligere norsk mester i terrengløp og halvmaraton, ble beste norske som nummer 41. Ane Iversen fulgte som nummer 50, mens Tiril Jørgensen avsluttet som nummer 54.
Se spurten om seieren her:

Her spurter hun til VM-tittel

Ny opplevelse

Mange bruker vanligvis Zwift hjemme i stua eller garasjen for seg selv. Inkludert Nevin. Men under verdensmesterskapet slo Norge på stortromma. Dette var første gang det norske forbundet rigget seg til og samlet alle utøverne fysisk på samme sted i hovedstaden, med både livestreaming og publikum i salen.
Og opplevelsen var positiv for de norske damene. Side om side kjempet de med hver sin skjerm foran seg, i en konkurranse som varte i rundt 75 minutter.
– Det var kjempestas. Det blir spesielt når man er vant til å sykle på et eget rom helt privat. Men det hjalp å ha folk rundt seg og at de andre jentene sto ved siden av. Det var litt ekstra, og det var ganske stas. Det er klart, jeg hadde to damer som backet meg opp da jeg var kjempesliten. Det var gøy, avsluttet Nevin.
Norges herrer startet sitt ritt like etter at damene var ferdige, og der stilte Norge med Henrik Fjellheim, Kristian Oftedal, Håvard Gjeldnes og Vidar Mehl.
Det ble en spennende affære, hvor unggutten Fjellheim lenge satt i brudd. Men Fjellheim fikk det tøft på slutten, og Gjeldnes seilte opp som Norges beste.
– Det er flott levert av Gjeldnes! Han tangerer Norges tiendeplass fra 2020. Han sparer kreftene til siste bakken og treffer fint i finalen her, Gjeldnes, sa Magelsen etter rittet.
Tour de France
Ni norske vinnersjanser i Tour de France
13 TIMER SIDEN
Tour de France
Norsk duo klar for Tour de France
I GÅR PÅ 18:54