Det er startet etterforskning mot publikummeren som lørdag sto langs veibanen og forårsaket en av Tour de France-historiens største massevelt.
Den voldsomme velten oppsto med 45 kilometer igjen av åpningsetappen. En kvinnelig tilskuer sto med en fot i veibanen og holdt en stor tekstplakat da hovedfeltet kom. Tony Martin kunne ikke styre unna og veltet.
CRO Race
Se video: Trodde han tok sin første proffseier – fire tusendeler (!) skilte én og to
7 TIMER SIDEN
Deretter fulgte en enorm kjedekollisjon gjennom feltet. Det ble full stopp, og i alt 21 ryttere fikk konstatert skader som følge av velten.
Påtalemyndigheten i Bretagne innledet søndag etterforskning av kvinnen, som ifølge flere medier trolig er en tysk statsborger. Det fransk gendarmeriet opplyser at hun er på rømmen, men at «alt blir gjort for å finne henne».
Tilskueren risikerer ett års fengsel. Hun blir etterforsket for å ha brutt sikkerhetsreguleringer med vilje og forårsaket skader som holder personer ute av jobb i opptil tre måneder.
Tour de France-arrangøren uttalte lørdag kveld at de vil saksøke kvinnen.
– Vi gjør det for at en liten minoritet ikke skal ødelegge festen for alle andre, sa rittets visedirektør Pierre-Yves Thouault til AFP.
(©NTB)

Stor velt nærme mål: – Nei,nei,nei

CRO Race
Føler med Svindal etter selv å ha overvunnet kreften: – Andre så kanskje alvoret mer enn meg
8 TIMER SIDEN
Giro d'Italia
2023-utgaven av Giro d'Italia starter i gammel togtrasé
9 TIMER SIDEN