Jumbo-Visma-rytteren Groenewegen må vente seg etterspill etter velten. Han presset Jakobsen ut mot gjerdet i spurten, og Quickstep-rytteren veltet ut av løypa og skadet seg stygt.
Deceuninck-Quicksteps lagsjef Patrick Lefevere var raskt ute på Twitter etter løpet og antydet at Groenewegen bør settes i fengsel for sin opptreden. Torsdag gjentok han kritikken mot den nederlandske rytteren.
– Jeg anklager ham for drapsforsøk, intet mer og intet mindre, sa Lefevere til belgisk radio.
Sykling
Nådeløs mot Norges sykkelstjerner: – Hans svakeste år som proff
23/11/2021 PÅ 18:00
– Vi har allerede sendt en klage til UCI (Det internasjonale sykkelforbundet), og vi har anmeldt ham til polsk politi. Vi vil ikke la denne saken ligge, sier Lefevere.
UCI opplyste allerede onsdag at man på eget grunnlag har innledet disiplinærsak mot Groenewegen.

– Alt er brukket

Jakobsens skader ble onsdag kveld betegnet som livstruende, men torsdag opplyste rittlegen Barbara Jerschina at han er utenfor livsfare etter en fem timer lang operasjon.
– Hvert eneste bein i ansiktet hans er brukket, sa Lefevere i intervjuet med belgisk radio.
Jakobsen ble lagt i kunstig koma da han ankom sykehuset, men skal nå vekkes gradvis. Trolig vil han være våken først fredag.
Flere har kritisert ikke bare Groenewegens uforsvarlige kjøring på oppløpet, men også at man arrangerer en spurt i nedoverbakke der rytterne kommer opp i hastighet på over 80 km/t.

Også Groenewegen operert

Groenewegen har selv forklart at han er svært preget av den stygge velten.
– Jeg kan ikke finne ord som beskriver hvor lei meg jeg er for det som skjedde med Fabio og de andre som var involvert i velten. Nå er Fabios helse det viktigste. Jeg tenker på ham hele tiden, skriver Groenewegen på Twitter.
Groenewegen veltet selv over mål på onsdagens etappe, og ifølge Jumbo-Visma-laget ligger han på sykehus der han er blitt operert for kragebeinsbrudd.
Også tre andre ryttere, Damien Touze, Marc Sarreau og Eduard Prades, er innlagt på sykehus med ulike skader etter å ha blitt dratt med i velten.
(©NTB)
Sykling
Fremtiden til Boasson-Hagen avklart
21/10/2021 PÅ 13:57
Sykling
Stenberg invitert til banesyklingens Champions League
19/10/2021 PÅ 13:36