Den italienske syklisten Sonny Colbrelli har fått grønt lys til å gjennomføre lette sykkelturer. Han falt om med hjertetrøbbel etter et ritt i Spania i mars.
Det var 31-åringens arbeidsgiver Bahrain Victorious som onsdag kom med en oppdatering om italienerens helsesituasjon.
Colbrelli fikk 31. mars operert inn en pacemaker. Siden har han vært gjennom ytterligere medisinske undersøkelser. Ifølge Bahrain Victorious har resultatene av disse vært så positive at han nå får gjennomføre lette fritidsturer og lett fysisk aktivitet.
Sykling
NÅ: Se lagpresentasjonene til Tour de France
2 TIMER SIDEN
«Det viktigste forblir å overvåke tilstandens hans kontinuerlig i form av tett oppfølging de kommende månedene, for å ta vare på hans sikkerhet og muligheten til å gjenoppta vanlige livsaktiviteter», skriver sykkellaget.
Colbrelli falt om i målområdet etter å ha tråkket inn til en andreplass på første etappe i Volta a Catalunya 21. mars. Han fikk kjapt legehjelp på stedet.
31-åringen er en svært merittert syklist. Forrige sesong tok han blant annet en prestisjetung seier i sykkelmonumentet Paris-Roubaix. Videre vant han poengtrøya i både Tour de Romandie og Critérium du Dauphiné. (©NTB)
Så du denne?

Alvorlig storvelt i Belgia: – Dette er krise

Tour de France
Norsk duo klar for Touren – testet negativt for korona
8 TIMER SIDEN
Tour de France
Sjefen til Tour de France-favoritt koronasmittet to dager før starten
11 TIMER SIDEN