De siste kilometerne så det ut til at det var tre ryttere det kom til å stå mellom: Greg Van Avermaet (BMC), Zdenek Stybar (Quick-Step Floors) og Sebastian Langeveld (Cannondale-Drapac). Så kom man inn til velodromen og rytterne bak begynte å nærme seg.
Men Van Avermaet viste at han var sterkest og vant foran Stybar og Langeveld.
– Kjempefortjent seier til Greg Van Avermaet. Han var den sterkeste i trioen i front, sier Eurosports ekspertkommentator Kurt Asle Arvesen.
Sykling
Bernal under intensivbehandling etter operasjoner
20 TIMER SIDEN
Dermed gikk BMC-rytteren til topps for første gang i et monument i det som har vært en strålende sesong for belgieren. Tidligere denne sesongen har den regjerende OL-mesteren vunnet E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem og Omloop Het Nieuwsblad.
– Jeg kan ikke tro det. Det er et ritt jeg ikke trodde jeg skulle klare å vinne. Jeg var så sliten da jeg kom i mål. Jeg er så glad for at jeg klarte det. Alt var perfekt til slutt, sier Van Avermaet.
Artikkelen fortsetter under videoen

Van Avermaet: – Jeg kan ikke tro det

Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen var sjanseløse i det brutale rittet fra Compiègne til Roubaix.
Ikke overraskende var det en solid dose dramatikk i monumentet. Det er ikke uten grunn at rittet kalles «Helvete i nord» når det sykles 257 kilometer – hvor 55 kilometere går på brostein.
Med ti mil igjen var en av de store favorittene, Greg Van Avermaet, involvert i en velt og måtte av sykkelen. Det kommer han nok trolig til å glemme med tanke på hvordan det endte.
Heller ikke Alexander Kristoff slapp unna. 29-åringen punkterte like før den berømte Arenberg-skogen, men ble en del av en liten gruppe som kjørte seg tilbake til hovedfeltet med 84 kilometer igjen.
Like etter måtte også Peter Sagan bytte hjul etter å ha fått et halvminutt forsprang med en mindre gruppe ryttere. Senere i rittet fikk han igjen trøbbel med bakhjulet og slovaken endte etter hvert uten vinnersjanser.
Enda verre gikk det for Edvald Boasson Hagen som også punkterte.
– Han er ferdig her, Edvald, kommenterte Arild Eriksen, som spekulerte i om bremsen lå inne på felgen hans.
Med over fire mil igjen trodde Kurt Asle Arvesen at det ble for tøft for Kristoff.
– Synd med Kristoff, vi mangler han. Jeg tviler på at han kommer til å få kontakt nå, sa Arvesen da det ble kjørt tøft.
Den spådommen fikk han helt rett i.
Sykling
Tour de France-vinner til sykehus etter kollisjon med buss
I GÅR PÅ 17:41
Sykling
Uno-X invitert til enda et monument: – En fantastisk mulighet for oss
18/01/2022 PÅ 11:09