Laget meldte selv om den triste nyheten på sitt nettsted.
– Det er med største sorg vi melder at vår høyt elskede lagkamerat, kollega og venn Nico Portal døde plutselig i ettermiddag, står det.
Ifølge L'Equipe og Gazzetta dello Sport ble Portal rammet av plutselig hjertestans.
Sykling
Boasson Hagen med sesongbeste i Luxemburg rundt
EN TIME SIDEN
Franskmannen var en svært populær figur i sykkelmiljøet. Han deltok i Tour de France seks ganger, men la opp i 2010 etter å ha fått diagnostisert uregelmessig hjerterytme. Senere hadde han som leder en rolle i en rekke Tour de France-triumfer.
Hans siste arbeidsgiver Sky ga ham sjansen i en lederrolle. Han var med i støtteapparatet da Bradley Wiggins vant Tour de France i 2012 og var sportsdirektør da Chris Froome vant fire ganger og Geraint Thomas seiret i 2018. Etter navnebyttet til Ineos ble det ny Tour-triumf for Egan Bernal i fjor.
En rekke sykkelprofiler ytret sin sorg på sosiale medier tirsdag.
– Mine tanker er hos Nicols kone og barn. Han var den snilleste og gladeste fyren jeg kjente og levde alltid livet til det ytterste, skrev Froome.
– Jeg har aldri møtt noen Nico ikke hadde tid for, og jeg har aldri møtt noen som ikke satte ham veldig høyt. Han var en virkelig inspirasjon, skrev Ineos-stjerneskuddet Tao Geoghegan Hart.
(©NTB)
World Championships
Disse er klare for sykkel-VM i Belgia
I GÅR PÅ 18:57
Sykling
Imponerte i «årets tøffeste sykkelritt»: – En kjempeprestasjon
12/09/2021 PÅ 15:19