Lørdag sykles sesongens første, og aller lengste, monument. Fra starten i Milano skal det tråkkes 293 kilometer mot sør før rytterne finner målstreken i Sanremo etter syv timer på sykkelen.
Etter planen var det nettopp her at Markus Hoelgaard skulle prøve seg i et av sykkelsportens fem største endagsritt, kjent som monumentene, for aller første gang. Men da laguttaket til Trek-Segafredo ble offentliggjort fredag kveld var det uten Ålgård-syklistens navn på lista.
– Det ble ikke noe Milano-Sanremo på meg dessverre grunnet sykdom etter at jeg måtte stå av Paris-Nice, sier Hoelgaard til Discovery.
Tour de France
Norsk duo klar for Tour de France
3 TIMER SIDEN
27-åringen kom seg gjennom fem etapper av WorldTour-rittet før han måtte stå av. WorldTour-syklisten er tilbake i trening, men sykdom hang såpass i at det ikke ble noe Milano-Sanremo.
– Formen er stigende, men dårlig. Det har blitt en uke uten sykling, så vi får se hvordan veien videre blir, fortsetter 27-åringen.
Vårsesongen er dermed usikker for Hoelgaard som i utgangspunktet ville vært aktuell i Trek-laget til mange av de største endagsrittene de neste ukene.
Han var dog langt fra den eneste som fikk en noe ødelagt inngang til vårklassikerne etter det franske etapperittet. 154 ryttere startet første etappe. Kun 59 mann fullførte den aller siste etappen. De aller fleste sto av grunnet sykdom.

Flere favoritter ute

Markus Hoelgaard skulle egentlig ha jobbet for at lagkompis Jasper Stuyven, som vant Milano-Sanremo i fjor, skulle ta sin andre strake seier. Men også belgieren har måttet melde pass til klassikeren grunnet sykdom etter Paris-Nice.
Trek-Segafredo har dermed hentet inn den formsterke dansken Mads Pedersen som ny kaptein.
Julian Alaphilippe (QuickStep), som vant Milano-Sanremo i 2019, er også borte. Verdensmesteren har fått bronkitt.
Flere andre storfavoritter har forsvunnet fra startlistene grunnet sykdom de siste dagene.
Den italienske europamesteren Sonny Colbrelli (Bahrain-Victorious) måtte trekke seg av samme grunn som Alaphilippe, mens også Caleb Ewan (Lotto Soudal) er borte med sykdom. Australieren var regnet som en av de største favorittene i en eventuell spurt på Via Roma etter 293 kilometer.
Den irske spurteren til Bora-Hansgrohe, Sam Bennett, er også ute grunnet sykdom.
Oliver Naesen (AG2R) ble andremann i 2019. Han er også blant de som går glipp av rittet.
Mange har forsvunnet, men noen overraskelser har blitt lagt til startlista. Mathieu van der Poel har slitt med ryggskader lenge, men gjør sitt comeback i lørdagens ritt.
Alexander Kristoff, Edvald Boasson-Hagen og Andreas Leknessund er de tre nordmennene i årets Milano-Sanremo.
Sykling
Raser mot politiraid like før Tour de France
4 TIMER SIDEN
Tour de France
Boasson-Hagen vraket til Tour de France
10 TIMER SIDEN