Etter å ha syklet inn til en femteplass i den siste etappen av årets Tour de France, bekreftet 30-åringen overfor VG at han har skrevet under en intensjonsavtale med et nytt lag.
– Intensjonen er skrevet under, men ikke selve kontrakten, bekreftet 30-åringen.
Det vil ikke komme en offisiell bekreftelse på hvilket lag det er snakk om før 1. august, da man i sykkelsporten ikke har lov til å presentere nye avtaler før denne datoen.
Sykling
Brøt etter velt i Tour of Oman
21/02/2019 PÅ 11:11
Men etter det VG erfarer skal det være snakk om at nordmannen går over til samme lag som Vegard Stake Laengen allerede sykler for, nemlig UAE Emirates.
– Jeg gleder meg til neste år. Det blir bra, sa Kristoff til VG uten å bekrefte deres opplysninger.

– Et lag der han får støtte

Tidligere i juli ble det kjent at Quick-Steps sportsdirektør Brian Holm har kommet med et tilbud til nordmannen. Eurosports sykkelekspert Kurt Asle Arvesen uttalte før den 11. etappen av Tour de France at han mente det kunne være lurt av nordmannen å forlate Katusha.
– Jeg ville ha funnet et lag der han får støtte i både klassikerne og i et Tour de France, sa Arvesen til Eurosport.no.
Den siste måneden har det vist seg at nordmannen og Katusha har vært uenige om flere ting. Like før Tour de France startet ble en av hans beste hjelperyttere, Michael Mørkøv vraket. I tillegg skal tilbudet om kontraktsforlengelsen fra Katusha ha vært med lavere lønn.
Etter å ha syklet for Katusha i seks sesonger, ser det nå ut til at Kristoff forlater laget etter å ha syklet for dem ut 2017-sesongen.
Sykling
Colbrelli vant, Kristoff på femte i Oman
19/02/2019 PÅ 12:27
Tour of California
Kristoff kom til kort i California
14/05/2018 PÅ 07:15