Kun 23 år gammel, men allerede mer erfaren enn de aller fleste. Ingvild Gåskjenn blir en stadig viktigere rytter for Team Coop-Hitec Products.
I sin sjette sesong for vestlandslaget har Horten-syklisten levert jevnt og stabilt gjennom våren. I WorldTour-rittet Amstel Gold Race kom Gåskjenn i mål med ei gruppe kun 29 sekunder bak vinner Marta Cavalli.
Tour de France
Laengen kjører for tredje strake Tour-seier: – Vi har en klar målsetting
EN TIME SIDEN
I slutten av mai, på litt lavere nivå i Lotto Thüringen Ladies Tour, var Coop-Hitec Products-rytteren høyt oppe og ble topp fem på tre av seks etapper. Men helt fornøyd var hun likevel ikke.
– Følelsen var ganske bra under Thüringen. Jeg hadde håpt på litt bedre bein i et par av de hardeste etappene, men jeg er generelt godt fornøyd med tre topp fem-plasseringer, oppsummerer Gåskjenn overfor Discovery.

Raske bein på harde dager

Gjengangeren i Gåskjenns beste resultater er tøffe etapper der et litt mindre felt til slutt kjemper om seieren.
Slik var det alle tre gangene i det tyske etapperittet.
– Jeg har ikke sett meg ut noen spesielle etapper sånn egentlig, men en ganske hard etappe, med en spurt fra et redusert felt eller en gruppe skal passe meg bra. Så det blir vel å gripe mulighetene, beretter 23-åringen.
– Formen skal være bra, så jeg håper jeg har klart å hente meg bra inn mellom Thuringen og Womens tour nå.

Variert løype

Flere kuperte etapper med litt lettere avslutninger venter gjennom seks dager i Storbritannia. Med andre ord en løype som bør passe bra for en ryttertype som Gåskjenn.
På femte etappe avsluttes dysten med den drøyt fem kilometer lange stigningen opp Black Mountain. Resten av etappene har flatere finish.
Den talentfulle 20-åringen Josie Nelson, som skulle syklet på hjemmebane for sitt norske lag, er tatt ut av rittet før start grunnet en positiv covid-19-prøve.
Dermed er Jessica Roberts igjen som Team Coop-Hitec Products sin eneste brite i rittet. Ane Iversen, Mari Hole Mohr og Tiril Jørgensen er de tre andre nordmennene på laget i tillegg til Gåskjenn.
Tour de France
Tror ikke på noen lagkonflikt: – Han er den klare lederen
2 TIMER SIDEN
Tour de France
Fransk avis: Medikamenter beslaglagt fra Tour de France-lag
12 TIMER SIDEN