Carl Fredrik Hagen skulle egentlig startet Giro d’Italia i disse dager, men har som alle andre måttet legge planene på nytt etter at korona-viruset sprengte hele sykkel-kalenderen i fillebiter.
I stedet kjører nå Hagen monsterøkter i den norske fjellheimen på opp mot åtte timer per dag. Han har selv døpt øktene «Tour de cabin».
Dagen Eurosport er med sykler Hagen 260 kilometer, med voldsomme 3800 høydemeter totalt. Innimellom klinker han også til med såkalte drag, der han pusher ekstra – og frekvensen på både puls og pust går opp.
Sykling
Stenberg invitert til banesyklingens Champions League
6 TIMER SIDEN
– Mange tenker nok at dette er helt dust. Men for meg handler dette om å bryte grenser og pushe på en fornuftig måte. Jeg må trene hardt og langt, det holder ikke med fem til ti minutters terskeldrag i Tryvann for meg, sier Hagen.
Se hvordan det så ut her:

Se de vakre bildene fra Hagens monsterøkt

Tenker på de store rittene

Hagen tror ekstrem-øktene skal betale seg når han igjen er med i et av de store rittene.
– Du kan nok sammenligne dette med å være på slutten av en tung etappe, eller for eksempel inne i uke tre og på slutten av en Grand Tour. Da er alle helt ferdig, og selv om du føler at du kjører på maks - så viser watt-måleren noe helt annet. Du er helt mør i muskulaturen, og da er denne type trening noe du kan få bruk for, forklarer Hagen etter en økt der han har svidd av hele 7000 kalorier.
Hagens personlig trener Erik Alexander Nordby jobber tett med Lotto Soudal-syklisten for å spisse opplegget.
– Carl Fredrik har en iver og en motivasjon som er beundringsverdig. Og en ekstrem smerteterskel. Jeg må nok oftere passe på enn å pushe, forteller Nordby.
– Men hvis du som utøver ikke har lyst til å toppe det du gjorde i fjor, er du ferdig.
Og om han kan det?
– Ja, han har mer inne - og er fortsatt et stykke unna sin «peak». Hvor lang tid det tar å nå dit er dit er vanskelig å si, men jeg føler og tror at han har mer inne. Et uforløst potensiale som vi håper å ta ut de neste årene, sier treneren
Carl Fredrik Hagen presenterte seg for alvor i sykkelverdenen da han for Lotto Soudal-laget syklet inn til en råsterk 8. plass i sammendraget under fjorårets Vuelta a Espana. I år var planen å trene enda mer i høyden, og ta nye steg for å bli en enda råere sammenlagt-rytter. Men Hagen forsøker å være offensiv nå som det har blitt store endringer i planene.
– Jeg er tilhenger av å tenke positivt og se mulighetene. Derfor kjører jeg blant annet disse øktene nå. Og så var det jo helt magisk å sykle over Valdresflye (1389 m), med høye brøytekanter på hver side – og se på 2000-meters toppene i horisonten, sier Hagen entusiastisk.

Carl Fredrik Hagen

Foto: Eurosport

Vil sykle store ritt i år

Nå har det blitt opprettet en ny rittkalender, hvor hele høsten er fullstappet med Grand Tours og endagersritt. Hagen er spent på hvordan hans egen sesong vil bli når sensommeren og høsten kommer.
– Jeg vil veldig gjerne kjøre en Grand Tour. Hvilken er ikke så viktig for meg, men jeg trenger en Tour for egen utvikling, og ikke minst at kroppen får den erfaringen og gjennomkjøringen. Jeg skal snakke med laget om ikke alt for lenge, og vil da være klar på at jeg vil kjøre et av de tre store rittene, sier Hagen.
– Tour de France frister selvfølgelig, men spørsmålet er om det er riktig å kjøre den i år. Jeg har uansett ikke fått noen signaler ennå på hva laget tenker om meg og min sesong videre, avslutter Hagen. Før han går inn til middag på svigerfarens hytten i Sjusjøen. Dagen etter venter nok en kraftanstrengelse – og Hagen er klar.

Carl Fredrik Hagen

Foto: Eurosport

Sykling
Kvinnen bak Tour de France-massevelten slipper trolig fengsel
14/10/2021 PÅ 16:26
Tour de France
Brostein og Alpe d’Huez – slik blir Tour de France-løypa i 2022
14/10/2021 PÅ 10:40