Hagen med historisk plassering i Vuelta a España

Oppdatert 14/09/2019 klokken 18:49 GMT+2

Carl Fredrik Hagen ligger an til historiens beste norske plassering i en Grand Tour i sykling. På lørdagens etappe i Vuelta a España holdt han på sin 8.-plass.

Carl Fredrik Hagen

Lotto Soudal-rytteren Hagen kjempet seg i mål tidsnok til å beholde sin 8.-plass i rittet. Oppegård-mannen har imponert svært sterkt i sin første deltakelse i et av sykkelsportens tre store treukersritt.
Hagen sykler sin første sesong som utenlandsproff, og han har markert seg som noe så sjeldent som en norsk sammenlagtrytter. Søndag trenger han bare å fullføre finaletappen inn til Madrid for å sikre 8.-plassen i rittet, som vil være den beste norske plasseringen i en Grand Tour noensinne.
Dimension Data-rytterne Rasmus Fossum Tiller og Edvald Boasson Hagen endte 38.44 minutter bak vinneren lørdag. De ble henholdsvis nummer 127 og 132.

Roglic vinner Vueltaen

Sloveneren Tadej Pogacar fra UAE-laget vant den 20. etappen etter et solobrudd i fjellene fra Arenas de San Pedro til Plataforma de Gredos. Fra 20-åringen skilte det ett minutt og 32 sekunder ned til toer Alejandro Valverde fra Movistar.
Primoz Roglic klarte å henge med Valverde og de andre i kvartetten som var nærmest Pogacar, og dermed går seieren i årets Vuelta til Jumbo-Visma-rytteren og den tidligere skihopperen fra Slovenia.
Valverde blir nummer to i storrittet, 2.50 minutter bak Roglic, mens Pogacar tar seg opp til 3.-plassen med lørdagens sterke etappeseier.