Jumbo-Visma-laget bekrefter på sin Twitter-konto torsdag at nordmannen er klar for rittet som innledes i Nice 29. august.
Han tar plassen til lagkamerat Steven Kruijswijk. Nederlenderen veltet under Criterium du Dauphine sist helg og pådro seg såpass store skader at han må melde avbud til Tour de France.
Sykling
Nådeløs mot Norges sykkelstjerner: – Hans svakeste år som proff
23/11/2021 PÅ 18:00
.
– Steven har gjort alt han kan de siste månedene og ofret alt for å starte Touren i toppform. Han var helt i rute. Men toppidrett er tøft. Det er en stor skuffelse at vi ikke kan fortsette med planen vår, sier sportsdirektør Merijn Zeeman.
– Amund Grøndahl Jansen erstatter Steven. Amund er godt forberedt og vil gi maks støtte til laget og dets kapteiner, tilføyer han.
Jumbo-Vismas Primoz Roglic er kanskje den aller største favoritten til å vinne årets Tour de France. Sloveneren dokumenterte kjempeform i Dauphine-rittet.
26-åringen fra Nes på Romerike blir den fjerde nordmannen i startfeltet til årets utgave av Touren. Fra før har Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm fått klarsignal for sine lag.
Tour de France gjennomføres under strenge smittevernregler. Rittet avsluttes 20. september.
(©NTB)
Sykling
Fremtiden til Boasson-Hagen avklart
21/10/2021 PÅ 13:57
Sykling
Stenberg invitert til banesyklingens Champions League
19/10/2021 PÅ 13:36