• Grand Prix Cycliste la Marseillaise ser du direkte på discovery+ søndag fra klokken 14.00.
– Edvald Boasson Hagen er en av de største favorittene. Han har vist før at han er sterk i sesongstarten, og det er ingenting som tyder på på at det ikke er tilfelle i år også.
Eurosports sykkelkommentator Theis Magelssen er i liten tvil om at Edvald Boasson Hagen seiler opp som en av favorittene under årets utgave av Grand Prix Cycliste la Marseillaise.
GP La Marseillaise
Franskmann vant i sesongens første sykkelritt. – Eiking på 10. plass
31/01/2021 KLOKKEN 15:57
Rittet, som innleder proffsesongen for rytterne i 2021, har fire norske innslag på startstreken. To av disse sykler i år for splitter nye lag. Nevnte Edvald Boasson Hagen ble ved årsskiftet klar for det franske laget Team Total Direct Energie etter fem sesonger i Team Dimension Data og NTT Pro Cycling. Bodøværingen August Jensen har også skiftet beite den siste måneden. Jensen sykler i år for DELKO etter at 29-åringens danske profflag Riwal Readynez Cycling Team ble lagt ned.
I tillegg stiller også Sven Erik Bystrøm (UAE) og Odd Christian Eiking (Wanty) fra start i Sør-Frankrike.

– Rift om plassene

Tradisjonelt sett stiller ikke de aller største kanonene på startstreken under Grand Prix Cycliste la Marseillaise, men årets utgave er et aldri så lite unntak. Flere ønsker å delta i år, og Theis Magelssen gir koronasituasjonen en stor del av skylden for det.
– Det er større bredde i feltet i år enn det har vært på veldig lenge. Koronasituasjonen i verden gjør at lag og ryttere ikke ønsker å risikere at ritt blir avlyst og at de ikke kan konkurrere, så da melder flere seg på disse mindre rittene i starten av sesongen, forklarer Eurosports kommentator, som forøvrig skal kommentere søndagens utgave av Grand Prix Cycliste la Marseillaise.
– Det har rett og slett vært rift om plassene i år, legger han til.
  • Grand Prix Cycliste la Marseillaise ser du direkte på discovery+ søndag fra klokken 14.00. Sikre deg tilgang her!

Norsk jubeldag?

Endagsrittet står i høy kurs hos de franske rytterne, og de siste fire utgavene har en franskmann stått øverst på seierspallen. I 2020 vant AG2R-La Mondiale-rytteren Benoît Cosnefroy. Ingen nordmenn har nådd helt til topps i det franske rittet, men i 2018 endte Odd Christian Eiking som nummer to, like bak Alexandre Geniez – som også stiller til start i år.
Til tross for fransk dominans de siste årene, lanserer Eurosports kommentator en italiensk storfisk som sin aller største favoritt i 2021.
– Matteo Trentin er nok han som peker seg ut i år. Han debuterer for nytt lag (UAE) og løypa passer han svært godt. Det er ikke veldig mange raskere ryttere i dette feltet her, forteller Magelssen.
– I tillegg har Trentin en norsk hjelperytter i Sven Erik Bystrøm, så det kan bli en stor norsk dag uansett, legger han til.
Samtidig tror Magelssen at Edvald Boasson Hagen ligger like bak Matteo Trentin i favorittkampen.
– Dette er et viktig år for Edvald. Han sykler nå for et nytt lag (Total Direct Energie journ.anm), og det er derfor enda viktigere å starte på best mulig måte. Kan ikke bare flyte på gamle resultater, konkluderer kommentatoren, som samtidig legger til at både August Jensen og Odd Christian Eiking er to jokere som – på en god dag – kan kjempe om seieren.
GP La Marseillaise
Se spurten her: Trippel fransk i sesongåpningen
31/01/2021 KLOKKEN 15:52
Sykling
Tidligere sykkelstjerne drept i ulykke
30/11/2022 KLOKKEN 15:19