Populære sporter
All sport
Vis alt

Uno-X fikk ikke plass i årets Giro d’Italia: – De har aldri vært nærmere

Joakim Opphus

Oppdatert 01/03/2022 klokken 11:30 GMT+1

Mandag annonserte Giro d’Italia hvilke tre lag som fikk wildcard-plassene i årets giro. Det norske laget var ikke blant disse.

Uno-X under lagpresentasjonen på Grand Prix La Marseillaise 2022

Foto: Getty Images

Bardiani CSF Faizanè, Drone Hopper – Androni Giocattoli and Eolo-Kometa Cycling Team er de tre lagene som får sykle rittet, det bekrefter Giro d'Italia på sin hjemmeside.
De tre italienske lagene slår følge med de 18 World Tour-lagene og det beste ProTeam-laget, Team Alpecin-Fenix, i den 105. utgavene av Italia Rundt.
– Det er litt som forventet. De har aldri vært nærmere. Det er mange som sier at de er verdige, og arrangørene vet det, og at det hadde blitt et kult ritt med de på start. Men det er vanskelig med italienske lag i giroen og franske lag i touren. Det er naturlig at det blir disse lagene som får plassene til rittene som går i deres hjemland, sier Discoverys sykkelekspert Henrik Evensen.
– Det er de som sier at ikke at politikk og idrett henger sammen. Men vi ser jo at det ikke stemmer, sier han videre.
Team Arkea-Samsic var det nest beste ProTeam-laget og hadde valget om å delta eller ikke. Det franske laget valgte å takke nei til rittet, det åpnet opp for en tredje wildcard-plass.
Likevel var ikke Uno-X et av lagene som fikk invitasjon til rittet.

Også nei til Touren

For noen uker siden ble det også bekreftet at det norske laget heller ikke får plass i Tour de France.
– Vi kommer til å få nok muligheter i år vi. Det kommer til å være en heftig invitasjonsliste som venter for oss denne sesongen her. Vi har mer enn nok å gape over med den gjengen vi har i år, sa Uno-X-sjefen, Jens Haugland, til Discovery da.
Laget har fått innpass i flere store ritt denne sesongen. Lagets gule hjelmer vil prege både Paris-Roubaix, Criterium Dauphine, La Flèche Wallone og Liège-Bastogne-Liège denne sesongen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame