Etappen på 202 kilometer fra Salò til Aprica ble innholdsrik og svært underholdende. På den siste stigningen ble det kjempet på to fronter, både om etappeseieren og sammenlagtledelsen.
Til slutt var tsjekkiske Hirt den sterkeste. Han hadde den nederlandske unggutten Thymen Arensman nærmest seg på målstreken. Hirt har vært i brudd flere ganger i årets ritt, uten å bli belønnet med seier.
Giro d'Italia
Foss sjanseløs på Giroens siste dag – Hindley sikret karrierens første Grand Tour-triumf
29/05/2022 PÅ 14:28
Tirsdag lyktes han omsider og opplevde karrierens største dag.
– Jeg ønsket å få til noe bra i dag. Jeg ville komme meg i brudd. Det ble vanskelige øyeblikk underveis. I den siste bakken byttet ikke sykkelen min gir som den skulle.Kjedet hoppet, men jeg ville så gjerne vinne, sa Hirt etter seieren.
I den siste stigningen hamret også sammenlagtfavorittene løs på hverandre bak de fremste. Giro-leder Richard Carapaz ble satt på prøve av både den australske overraskelsesmannen Jai Hindley og den spanske veteranen Mikel Landa, som er nummer to og fire i sammendraget.
Carapaz parerte imidlertid angrepene og beholder den rosa ledertrøya. Forspranget til Hindley er imidlertid nå på kun sju sekunder etter at australieren tok fire bonussekunder i målgangen. Carapaz fikk to.
Tredjemann i Giroen, portugisiske Joao Almeida, var på vikende front opp den siste stigningen, men kom seg til mål rundt ti sekunder bak Carapaz-gruppen.
Dermed ble det ingen kjempestore endringer i sammendraget tirsdag. Etappevinner Hirt avanserte imidlertid til en sterk niendeplass.
(©NTB)
Giro d'Italia
Her kjører Foss i mål på den siste etappen av årets Giro d'Italia
29/05/2022 PÅ 14:24
Giro d'Italia
Foss har ladet opp til siste etappe: – På søndag skal det smelle skikkelig
29/05/2022 PÅ 10:28