Populære sporter
All sport
Vis alt

Sykkelstjerne legger opp: – En vanskelig dag for meg

Andreas Hopen

Oppdatert 12/05/2022 klokken 14:00 GMT+2

Onsdagens Giro d'Italia-etappe hadde målgang i Vincenzo Nibalis hjemby Messina. Der bekreftet italieneren at han legger opp etter sesongen.

Vincenzo Nibali

Foto: Eurosport

Arnaud Demare kunne juble for seieren på den femte etappen av Giro d'Italia som gikk fra Catania til Messina på Sicilia. I sin egen hjemby bekreftet «Haien fra Messina» Vincenzo Nibali at han legger sykkelskoene på hylla etter inneværende sesong.
– Det er en vanskelig dag for meg og familien min, sa til tydelig preget.
– Jeg har ventet på denne etappen i flere år. Dette er min by, og det er her alt startet. Dette er min siste Giro og min siste sesong, sa 37-åringen.
Nibali markerer slutten på en gyllen æra i italiensk sykkelsport. Syklisten, kanskje mest kjent for sine utrolige egenskaper i utforkjøringer, og angrepene omtalt som «haiangrep», er en av syv ryttere som har vunnet alle de tre store treukersrittene. To ganger har han vunnet Giro d'Italia (2013 og 2016), Vuelta Espana har han vunnet én gang (2010), og Tour de France vant han én gang (2014).
Den nåværende Astana-rytteren slo gjennom i det kontroversielle italienske laget Liquigas tilbake i 2006 hvor han vant GP Ouest-France som 21-åring. Han kjørte sin første Giro d'Italia i 2008. I 2010 ble han kastet inn i Giro-laget etter at landsmann Franco Pellizotti ble utestengt i tolvte time. Det endte med lagtempo-seier og rosa trøye i tillegg til en individuell etappeseier på den fjortende etappen. Samme år vant han også sin første etappe i Vuelta Espana. I 2013 vant han Giro d'Italia sammenlagt for første gang. 12 år etter hans første etappeseiere i Giro d'Italia bekrefter han altså at sykkelkarrieren nærmer seg slutten.
– Det er på tide å kalle det en dag. Jeg har holdt på lenge, men nå er tiden inne. Jeg forlot hjemmet mitt som 15-åring for å gi alt for sykling, og nå er det på tide å gi noe tilbake til alle de som har ofret ting for meg, sier Nibali videre.
Mellom 2009 og 2019 fullførte Nibali topp 10 i sammendraget i ti strake Grand Tours.
Nibalis foreløpige siste seier kom i Sicilia rundt. Der vant han den fjerde etappen og vant i tillegg løpet sammenlagt.
I tillegg til Nibali har også de to tidligere verdensmesterne Alejandro Valverde og Philippe Gilbert annonsert at de kommer til å legge opp etter sesongen. En troika som har preget toppen av internasjonal sykkelsport de siste ti årene.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame