Populære sporter
All sport
Vis alt

Oppgitt av ungarsk Giro-start: – Forstyrrende

Andreas Hopen

Oppdatert 04/05/2022 klokken 21:31 GMT+2

To år etter planen starter Giro d'Italia i den ungarske hovedstaden Budapest. Bare tull, mener sykkelveteran Bauke Mollema.

Bauke Mollema

Foto: Getty Images

– Hele reisen er «a pain in the ass». Jeg finner det ganske forstyrrende at vi ikke starter i Italia, men må fly etter tre dager, sier Bauke Mollema til Wielerflits gjengitt av Cyclingews.
Den hollandske veteranen gikk på podiet under lagpresentasjonen sammen med sitt Trek-Segafredo-mannskap på plass i Budapest. Der venter tre etapper i og rundt den ungarske hovedstaden, før en hviledag kommer allerede på den fjerde dagen. Men den dagen ønsker ikke den gamle storrytteren å omtale som en hviledag.
– Det er ikke en hviledag i realiteten, for du må reise. Det hadde vært bedre om vi kunne reist søndag (etter den tredje etappen journ.anm), men vi må vente til mandags morgen. Jeg blir fornøyd når vi er på plass i Italia, fortsetter 35-åringen.
Mollema kjørte Giro d'Italia så sent som i 2021, hvor han jaktet klatretrøyen. Det ble ikke fulltreff der, men han vant en etappe i Tour de France samme år. Hans beste resultat i en Grand Tour er en tredjeplass i Vuelta a Espana tilbake i 2011. Nå er han på plass som beskyttet rytter og kommer til å jakte etappeseire.
– Å gå i brudd er mindre stressende enn å kjempe i sammendraget. Det ser jeg frem til, og er jeg klar for. Samtidig får vi se hvordan bena er. Det er fremdeles for tidlig til å si hvilke etapper som passer til brudd, sier Mollema.
Sist Mollema var i søkelyset var i Liege-Bastogne-Liege. Den gangen gikk Mollema i bakken sammen med Julian Alaphilippe. Franskmannen ble skadd og er fremdeles satt ut av spill. Mollema på sin side har kjent trøkken siden ardennerklassikeren.
– De to siste ukene har jeg kjent meg like stiv som en gammel mann. Ryggen min er fremdeles litt vond, men det var også problemer med ribbeinene og kneet, forklarer Mollema.
Der Mollema skal gå for etappeseirene i årets Giro d'Italia får han også i oppgave å hjelpe sin kaptein Gulio Ciccone frem til en god plassering i sammendraget.
– Ciccone går for en god plassering. I fjor var han høyt oppe i sammendraget frem til de siste dagene, da han måtte bryte. Det kan han gjøre igjen, mener Mollema.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame