Ineos Grenadiers sitt lag til Giro d'Italia er uten Tao Geoghegan Hart (syk) og Tom Pidcock, i tillegg til langtidsskadde Egan Bernal, men likevel stiller det britiske storlaget med et sterkt lag til årets første Grand Tour.
Ecuadorianske Richard Carapaz er mannen Ineos satser på i sammendraget. 28-åringen har vunnet de to siste utgavene han har stilt opp i. I 2020 for Ineos, og i 2019 da han syklet for Movistar. I jakten på hat-tricket sitt i Giro-sammenheng får han med seg et klatresterkt lag.
Giro d'Italia
Foss sjanseløs på Giroens siste dag – Hindley sikret karrierens første Grand Tour-triumf
29/05/2022 PÅ 14:28
LES OGSÅ: Giro-klare Cavendish bekymret for intern uro
For i tillegg til Pavel Sivakov, Jhonatan Narvaez og Ben Tulett får Carapaz med seg den tasmanske djevel, Richie Porte, veteranen som ble nummer tre sammenlagt under Tour de France i 2020.
– Da jeg kjørte Giro d'Italia i 2019 var det noe helt spesielt, det er et løp jeg alltid har ønsket å konkurrere i, så å vinne det var et utrolig øyeblikk, sa Carapaz om sin første Grand Tour-seier i 2019.
Ineos Grenadiers sitt lag i Giro d'Italia
Richard Carapaz (Ecuador)
Richie Porte (Australia)
Ben Swift (Storbritannia)
Ben Tulett (Storbritannia)
Pavel Sivakov (Frankrike)
Jhonatan Narvaez (Ecuador)
Jonathan Castroviejo (Spania)
Salvatore Puccio (Italia)
Det er et lag Carapaz selv mener bør kunne hjelpe han til nok en rosa trøye.
– når du har laget bak deg med samme mål, og med et lag som er så sterkt, som er klare for å hjelpe hverandre, så gir det en skikkelig styrke, sier Carapaz til lagets hjemmeside.
LES OGSÅ: Sår tvil om egen form – kan være godt nytt for Foss i Giro
Da Carapaz vant Giro d'Italia i 2019 var han den første ecuadorianske syklist til å vinne en Grand Tour.
– Det var ikke bare en stor seier for meg, det var stort for hele landet. Det hadde stor påvirkning og startet en ny æra for sykling i Ecuador, sier Carapaz videre.
Etter en trøblete start på sesongen, hvor Carapaz brøt Etoile de Bessègges, Provence rundt og Tirreno-Adriatico på kort tid har ecudorianeren funnet form. I Katalonia rundt ble 28-åringen andremann i sammendraget etter at han vant den sjette etappen til Cambrils. Ett løp som er vanlig å bruke som et oppvarmingsritt til Giro d'Italia. Her skulle også Tobias Foss vært på plass, men etter fall i Coppa Bartali måtte nordmannen stå over det spanske enukersrittet.
Blant utfordrerene til Carapaz finner man Tobias Foss (Jumbo-Visma). Nordmannen deler kapteinsansvaret med Tom Dumoulin.
Giro d'Italia
Her kjører Foss i mål på den siste etappen av årets Giro d'Italia
29/05/2022 PÅ 14:24
Giro d'Italia
Foss har ladet opp til siste etappe: – På søndag skal det smelle skikkelig
29/05/2022 PÅ 10:28