Populære sporter
All sport
Vis alt

Går «all in» for sin tredje rosa trøye i Giro d'Italia

Andreas Hopen

Publisert 03/05/2022 klokken 18:52 GMT+2

Ineos Grenadiers sitt lag i Giro d'Italia levner ingen tvil: Bare sammenlagtseier er godt nok for seiersmaskinen.

Richard Carapaz og Sergio Higuita i Katalonia rundt

Foto: Getty Images

Ineos Grenadiers sitt lag til Giro d'Italia er uten Tao Geoghegan Hart (syk) og Tom Pidcock, i tillegg til langtidsskadde Egan Bernal, men likevel stiller det britiske storlaget med et sterkt lag til årets første Grand Tour.
Ecuadorianske Richard Carapaz er mannen Ineos satser på i sammendraget. 28-åringen har vunnet de to siste utgavene han har stilt opp i. I 2020 for Ineos, og i 2019 da han syklet for Movistar. I jakten på hat-tricket sitt i Giro-sammenheng får han med seg et klatresterkt lag.
For i tillegg til Pavel Sivakov, Jhonatan Narvaez og Ben Tulett får Carapaz med seg den tasmanske djevel, Richie Porte, veteranen som ble nummer tre sammenlagt under Tour de France i 2020.
– Da jeg kjørte Giro d'Italia i 2019 var det noe helt spesielt, det er et løp jeg alltid har ønsket å konkurrere i, så å vinne det var et utrolig øyeblikk, sa Carapaz om sin første Grand Tour-seier i 2019.
Ineos Grenadiers sitt lag i Giro d'Italia
Richard Carapaz (Ecuador)
Richie Porte (Australia)
Ben Swift (Storbritannia)
Ben Tulett (Storbritannia)
Pavel Sivakov (Frankrike)
Jhonatan Narvaez (Ecuador)
Jonathan Castroviejo (Spania)
Salvatore Puccio (Italia)
Det er et lag Carapaz selv mener bør kunne hjelpe han til nok en rosa trøye.
– når du har laget bak deg med samme mål, og med et lag som er så sterkt, som er klare for å hjelpe hverandre, så gir det en skikkelig styrke, sier Carapaz til lagets hjemmeside.
Da Carapaz vant Giro d'Italia i 2019 var han den første ecuadorianske syklist til å vinne en Grand Tour.
– Det var ikke bare en stor seier for meg, det var stort for hele landet. Det hadde stor påvirkning og startet en ny æra for sykling i Ecuador, sier Carapaz videre.
Etter en trøblete start på sesongen, hvor Carapaz brøt Etoile de Bessègges, Provence rundt og Tirreno-Adriatico på kort tid har ecudorianeren funnet form. I Katalonia rundt ble 28-åringen andremann i sammendraget etter at han vant den sjette etappen til Cambrils. Ett løp som er vanlig å bruke som et oppvarmingsritt til Giro d'Italia. Her skulle også Tobias Foss vært på plass, men etter fall i Coppa Bartali måtte nordmannen stå over det spanske enukersrittet.
Blant utfordrerene til Carapaz finner man Tobias Foss (Jumbo-Visma). Nordmannen deler kapteinsansvaret med Tom Dumoulin.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame