Populære sporter
All sport
Vis alt

Foss-lagkamerat med perfekt etappe – sikret klatretrøya og etappeseieren

Joakim Opphus

Oppdatert 13/05/2022 klokken 21:02 GMT+2

Det ble en strålende dag på sykkelsetet for nederlandske Koen Bouwman på den sjuende etappen av Giro d'Italia.

Koen Bowman

Foto: Getty Images

For første gang i årets Giro d’Italia skulle rytterne over mer enn ett fjell. Dagens sjuende etappe fra Diamante til Potenza var av det kuperte slaget. Fire kategoriserte stigninger ventet Tobias Foss og co.
Etter en lang og tøff bruddkamp kom etterhvert sju mann seg avgårde opp stigningen Monte Sinno. Blant dem var to av Foss’ lagkamerater, Koen Bouwman og Tom Dumoulin.
Bouwman var førstemann over toppen av førstekategori-stigningen og tok 40 poeng i klatrekonkurransen, det samme var han også over Montagna Grande di Viggiano og La Sellata tok henholdsvis 18 og ni poeng.
Dermed kjørte nederlenderen seg inn i klatretrøya etter dagens klatreprestasjon.
Kampen om etappeseireren viste seg etterhvert å stå mellom rytterne i bruddet. Der var det Davide Formolo (UAE Team Emirates), Bauke Mollema (Trek - Segafredo), Dumoulin (Jumbo-Visma) og Bouwman (Jumbo-Visma som var de sterkeste.
Dumoulin slapp de tre andre flere ganger, men han klarte gang etter gang å kjøre seg opp igjen, for å hjelpe lagkamerat Bouwman som var den klart sterkeste av de to Jumbo-rytterne.
Og det var lagkamerat Bouwman som hadde den klart hvasseste spurten når det hele skulle avgjøres opp den lille knekkeren til mål. Etappeseieren var den klart største i hans karriere.
Fra tidligere hadde han en etappeseier i Criterium Dauphine fra 2017 som sin eneste triumf i sin karriere før dagen i dag.
Mollema ble nummer to og Formolo tok tredjeplassen på etappen.
Tobias Foss kom inn sammen med hovedfeltet tre minutter bak lagkamerat Bouwman.
Det er fortsatt Trek - Segafredos Juan Pedro Lopez som leder rittet sammenlagt etter at han trillet inn sammen med resten av hovedfeltet og sammenlagtsrytterne på dagens etappe.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame