Populære sporter
All sport
Vis alt

Hjemmeseier i Giroen – Nizzolo brøt endelig «forbannelsen»

Eurosport
AvEurosport

Publisert 21/05/2021 klokken 17:58 GMT+2

Giacomo Nizzolo (32) har vært en evig toer i Giro d'Italia. Fredag slo sykkelveteranen til med sin første etappeseier i rittet.

Giacomo Nizzolo

Foto: NTB

I Veronas gater var Nizzolo sterkest i spurten. Edoardo Affini tok sjansen med et rykk noen hundre meter fra mål, men ble forbikjørt av en landsmann. Slovakia-stjernen Peter Sagan tok tredjeplassen.
Nizzolo har hele elleve ganger stått igjen som nummer to etter en Giro-etappe. Ni år etter debuten kom endelig den første triumfen for den italienske Qhubeka-rytteren.
Hovedfeltet ble noe strukket ut i sluttfasen av den 198 kilometer lange etappen. Strekningen var av det flate slaget og la opp til en hektisk spurtfinale.
Tobias Foss er eneste norske innslag i årets Giro. Han trillet inn med resten av feltet og ble nummer 52. Nordmannen er pent plassert på 9.-plass i sammendraget.
Egan Bernal leder fortsatt sammenlagt. Den colombianske Ineos-syklisten topper 45 sekunder foran Aleksandr Vlasov (Astana) fra Russland. Foss er 2.49 minutter bak ledertiden.
Giroen fortsetter med den 14. etappen lørdag. Da skal rytterne opp i fjellene igjen og tråkke seg gjennom 205 kilometer. Etappen starter i Cittadella og har målgang på Monte Zoncolan.
Grand Tour-rittet avsluttes i Milano 30. mai.
Se innspurten på etappen i videoen under:
picture

Vant sin første etappeseier etter 11 andreplasser

(©NTB/Eurosport)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame