Belgiske Tim Merlier timet spurten best og vant den 179 lange etappen til Novara i Giro d'Italia.
Italia tok både andreplassen og tredjeplassen med henholdsvis Giacomo Nizzolo og Elia Viviani.
Giro d'Italia
Går mot historisk plassering for Foss – forstatt topp ti
29/05/2021 KLOKKEN 16:12
– Jeg er veldig glad og utrolig stolt, sa Merlier etter målgang.

Dag i hvitt for Foss

Tobias Foss lå på tredjeplass i sammendraget etter en imponerende åpningstempo. Ettersom gårsdagens etappevinner Filippo Ganna (24) har den rosa ledertrøya og Edoardo Affini (24) som tok andreplassen i går kjører i poengtrøya, fikk Foss gleden av å kjøre i den hvite ungdomstrøya på dagens etappe.
Han vil imidlertid miste trøya etter dagens etappe, ettersom det deles ut såpass mye poeng på etappen vil dagens vinner, det vil si Merlier, ta over poengtrøya. Det betyr at Affini vil ta over ungdomstrøya fra nordmannen.

Søndagstur

Det gikk rolig for seg og småpraten satt løst på den andre etappen av Giro d’Italia. Tempoet på den paddeflate etappen fra Stupinigi til Novara var ikke veldig høy. Det minnet mer om en søndagstur enn et sykkelritt til tider.
En gruppe på tre ryttere stakk tidlig avgårde på dagens etappe. Feltet hadde god kontroll på bruddet gjennom hele dagen. På dagens eneste stigning var Vincenzo Albanese fra EOLO-Kometa først over toppen og kan dermed ikle seg den blå klatretrøya etter mål.
25 km før ble bruddet hentet inn og farten i feltet ble satt opp, og spurtlagene begynte å komme frem i fronten av feltet for å posisjonere sine spurtkapteiner. De største favorittene på dagens etappe var Caleb Ewan, Peter Sagan, Tim Merlier og Giacomo Nizzolo for å nevne noen.
Ingen av lagene klarte å kjøre et ordentlig spurttog, og dermed ble det spurterne selv som måtte prøve å finne det beste hjulet i avslutningen. Den som klarte det aller best var belgiske Tim Merlier som slo Nizzolo og Viviani i spurten.
Se innspurten i videoen under.

Belgisk seier i Giroen – Se innspurten her

Giro d'Italia
Yates-seier i Alpene – Foss imponerte igjen
28/05/2021 KLOKKEN 15:07
Giro d'Italia
Tre dager unna Grand Tour-bragd: – En ny dimensjon for norsk sykkelsport
28/05/2021 KLOKKEN 09:40