Dermed ble det en stor dag for sloveneren, som ble tatt igjen av Ben O'Connor få kilometer før mål, men likevel klarte å parkere NTT-rytteren på slutten.

Giro d'Italia
Britisk seier i Giroen – parkerte Hindley på siste etappe
25/10/2020 PÅ 15:38

O'Connor måtte gi slipp på slutten og kom i mål sju sekunder bak Tratnik. Et drøyt minutt senere kom en rekke andre bruddryttere i mål, med Tratniks lagkamerat Enrico Battaglin på tredjeplassen.

Underveis på den kuperte etappen fra Udine til San Daniele Del Friuli gikk det et stort brudd der snaut 30 ryttere kom seg med.

Ruben Guerreiro fra EF-laget forsøkte seg på et solobrudd, men ble tatt igjen av Tratnik og Manuele Boaro før han senere måtte gi slipp på de to utfordrerne. 40 kilometer før mål stakk Tratnik også ifra Boaro, og han opparbeidet seg raskt en ledelse på om lag 40 sekunder.

O'Connor tok ham igjen akkurat på toppen av tirsdagens siste stigning, men det lyktes likevel Tratnik å vinne for første gang i et av sykkelsportens tre store etapperitt.

Sammenlagtleder João Almeida fra Deceuninck-Quickstep satt i hovedfeltet, men gjorde et angrep helt på tampen og skaffet seg ytterligere to sekunders forsprang til toer Wilco Kelderman (Sunweb i sammendraget).

Det gjenstår fem etapper av Giroen. Almeida ligger 17 sekunder foran Kelderman, mens treer Jai Hindley, som er lagkamerat med Kelderman, er 2.58 minutt bak lederen.

(©NTB)

Giro d'Italia
Hundredelsdrama om ledertrøya før siste Giro-etappe
24/10/2020 PÅ 14:50
Giro d'Italia
Drama i Giro-kulissene: Rytterne nektet å stille til start
23/10/2020 PÅ 09:22