Populære sporter
All sport
Vis alt

Spurtkanon utelatt fra Giro d’Italia – dette er laget til Hagen og Lotto Soudal

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 30/09/2020 klokken 11:56 GMT+2

Lotto Soudal presenterte tirsdag laget som stiller på startstreken i den kommende utgaven av Giro d’Italia. Der finner vi ryttere som Carl Fredrik Hagen og Harm Vanhoucke, men ikke den australske spurtkanonen Caleb Ewan.

Lotto-Soudal

Foto: Getty Images

Førstkommende lørdag ruller endelig Giro d’Italia i gang igjen etter vårens utsettelse. Hvert pedaltråkk ser du ekslusivt på Dplay, der sendingen før den første etappen fra Sicilia starter på Eurosport 1 og Dplay fra klokken 12:50.
Store sykkelnavn som Peter Sagan (BORA), Geraint Thomas (INEOS), Simon Yates (Mitchelton-Scott) og Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo) stiller til start i årets Giro d’Italia. Et navn som derimot ikke blir å se på resultattavlen er spurtkanonen Caleb Ewan. Lotto Soudal-rytteren er ikke med når Carl Fredrik Hagen og resten av åttemannstroppen reiser til Sicilia. Det ble klart under tirsdagens endelige uttak.
– Det at Caleb ikke er med, er det ikke noe dramatikk rundt. Han hadde et sinnsykt tøft Tour de France og trenger nok litt mer restitusjon. De framtidige endagsløpene passer nok bedre for han nå, sier Carl Fredrik Hagen til Eurosport.
Lotto Soudal stiller med følgende åtte ryttere på startstreken: Stefano Oldani, Harm Vanhoucke, Carl Fredrik Hagen, Thomas De Gendt, Jonathan Dibben, Matthew Holmes, Adam Hansen og Sander Armée.
– Jeg mener vi har et offensivt og sterkt lag. Alle vil få sine sjanser, og vi har ingen klar leder. Mange av gutta har vist god form i høst, så det blir spennende, forteller nordmannen videre.
Tobias Foss er Norges andre innslag i årets Giro. 23-åringen sykler for Team Jumbo-Visma, men laget stiller uten stjerner Wout van Aert og Primož Roglič. Både Lotto Soudal og Jumbo-Visma har stilt mannsterke i både Tour de France og de andre klassikerne tidligere i sommer, og i likhet med flere andre lag har de valgt å prioritere kanonene der. Jumbo-Visma stiller derimot med flere sterke ryttere til det tre ukers lange rittet.
Team Jumbo-Vismas utvalgte: Koen Bouwman, Tobias Foss, Chris Harper, Steven Kruijswijk, Tony Martin, Christoph Pfingsten, Antwan Tolhoek, Jos van Emden.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame