• Følg Giro d'Italia! Se tirsdagens etappe eksklusivt på Eurosport 1 og Dplay fra 12.30. Sikre deg tilgang her!
Fjorårets Vuelta a España-sensasjon (endte på åttendeplass sammenlagt) har fortsatt tilgode å virkelig markere seg i årets Giro d'Italia.
Mandag var det hviledag. Fra tirsdag av er det full trøkk frem til Milano. Seks etapper gjenstår. Noen av dem kan innebære muligheter for brudd og etappeseier for Carl Fredrik Hagen.
Giro d'Italia
– Skal kunne matche de beste i fremtiden
18/05/2021 PÅ 16:11
– Jeg skal gjøre alt jeg kan. Jeg vet at etappene som kommer er sinssykt harde, men jeg tror de skal passe meg bra. Jeg vil prøve å komme meg med i bruddet. Forhåpentligvis lykkes jeg en eller to dager. Jeg håper feltet vil la bruddet gå og konsentrere seg om de som kjemper om sammenlagtseierene, sier Hagen.
Han har kun vært med i et skikkelig brudd én dag så langt i sin første Giro. 29-åringen har ingen hast med å komme seg helt til Milano. Han ønsker å sette sitt preg på det gjeve rittet før det er over.
– Jeg velger å være optimist. Jeg gidder ikke sitte her og vente på å komme i mål. Jeg vil fortsatt utrette noe. Det kommer noen dager nå som passer meg bra. De blir forhåpentligvis med god underholdning på TV. Hvis ikke det går bra, skal jeg i hvert fall dra hjem i visshet om at jeg har prøvd.

Trekker frem to etapper

Lotto Soudal-laget hadde Harm Vanhoucke høyt oppe i sammendraget en liten stund, men nå er også han ifrakjørt i sammendraget. Dermed står Hagen og lagkameratene relativt fritt til å hive seg med i brudd, litt avhengig av forholdene.
– Det blir litt bingo hvem av oss som havner der. Hvem som kommer avgårde, har litt med flaks å gjøre. Teammessig har vi vært representert i brudd. Dessverre har det ikke gått inn, sier Hagen.
Han nevner spesielt to av de tre neste etappene som god muligheter for seg selv: onsdagens fra Bassano del Grappa til Madonna di Campiglio og torsdagens fra Pinzolo til Laghi di Cancano.
– Til Laghi de Cancano vet jeg finishen og alt. De to etappene passer meg veldig bra.

– Må se på hver etappe som endagsløp

Han vil heller ikke avskrive seg selv på tirsdagens 229 kilometer lange kraftanstrengelse til San Daniele del Friuli.
– Den er vel mer eksplosiv, men samtidig en etappe som kan passe meg bra.
Den norske syklisten forklarer at han kun lever i nuet resten av Giroen. Å spare på kreftene er ikke et tema.
– Nå må jeg tenke på hver etappe som et endagsløp. Jeg vil se etter muligheten hver dag og gripe den hvis mulig. Så får man tenke på neste etappe når man er ferdig.
For øyeblikket er det Deceuninck QuickStep-rytter Joao Almeida som sitter i den rosa ledertrøyen. De neste dagene blir avgjørende for om han triller over målstreken i Milano kledd i den på søndag.
Norske sykkelfans krysser fingrene for at Carl Fredrik Hagen har vunnet en etappe innen den tid.
Giro d'Italia
Britisk seier i Giroen – parkerte Hindley på siste etappe
25/10/2020 PÅ 15:44
Giro d'Italia
Hundredelsdrama om ledertrøya før siste Giro-etappe
24/10/2020 PÅ 14:54